Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VRHOVNI SUD: Ne smanjivati plate sudijama osnovnih sudova

Zarade sudija osnovnih sudova ne bi trebalo smanjivati za osam odsto kako je to predviđeno Vladinim mjerama, jer oni podnose najveći teret, ocijenila je predsjednica Vrhovnog suda, Vesna Medenica.

Više

VLADA CG: Utvrđeni predlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o advokaturi, o izmjenama i dopunama Zakona o obligacionim odnosima, o šemama kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Donjete uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, o izmjenama i dopuni Uredbe o naknadi za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i visokoefikasne kogeneracije

Vlada Crne Gore je, na sedmoj sjednici održanoj 29.12.2016. godine, kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave. Ovim dokumentom su normativne djelatnosti u oblasti slobodnog pristupa informacijama iz nadležnosti Ministarstva kulture izmještene u nadležnost Ministarstva javne uprave, gdje joj je uglavnom i institucionalna pozicija, shodno komparativnim iskustvima zemalja regiona i EU. Takođe, ovim dokumentom je preciziran djelokrug Ministarstva javne uprave, Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva ekonomije i usaglašen djelokrug Ministarstva sporta sa poslovima u oblasti mladih koje je ovo Ministarstvo preuzelo od Uprave za sport i mlade.

Više

ODLUKA O UTVRĐIVANJU GODIŠNJEG BROJA DOZVOLA ZA PRIVREMENI BORAVAK I RAD STRANACA ZA 2017.GODINU: Vlada odobrila 13 hiljada radnih dozvola za strance

Vlada Crne Gore je odredila kvotu od 13,19 hiljada dozvola za privremeni boravak i rad stranaca u 2017. godini, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić.

Više

POZIV NA KONSULTACIJE POVODOM IZRADE PROGRAMA PRISTUPANJA CRNE GORE EVROPSKOJ UNIJI 2017 - 2018: Konsultacije će trajati do 11. januara 2017. godine

Ministarstvo evropskih poslova, kao koordinator procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, objavljuje Poziv na konsultacije zainteresovane javnosti povodom izrade Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2017 – 2018.

Više