Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Ukinute pojedine odredbe zakona o izvršenju i obezbjeđenju, o nasljeđivanju i o parničnom postupku, nisu prihvaćene inicijativa za pokretanje postupaka za ocjenu ustavnosti pojedinih odredaba zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju dugova prema finansijskim institucijama i o vanparničnom postupku

Na XII sjednici Ustavnog suda Crne Gore, održanoj 29. septembra 2017. godine, kojom je predsjedavao dr Dragoljub Drašković, predsjednik Ustavnog suda, u predmetima ocjene ustavnosti zakona, zakonitosti drugih propisa i opštih akata, Ustavni sud je:

Više

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Inicijativa za ocjenu ustavnosti Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata

Socijaldemokratska partija predložiće da poslanici opozicije zajednički podnesu zahtjev za ocjenu ustavnosti novog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, kao temeljno neustavnog, jer uzima ovlašćenja od predstavničkih organa neposredno izabranih od naroda, saopšteno je iz te stranke.

Više

ODRŽAN OKRUGLI STO NA TEMU "HARMONIZACIJA SUDSKE PRAKSE I USAGLAŠAVANJE SA SUDSKOM PRAKSOM EVROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA U STRAZBURU"

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin govorio je na okruglom stolu na temu "Harmonizacija sudske prakse i usaglašavanje sa sudskom praksom Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu".

Više

NACRT ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA: Unija poslodavaca nezadovoljna Nacrtom zakona

Nacrt zakona o privrednim društvima treba da bude jasan, primjenjiv i da obezbijedi stabilnost odnosa koji se njim uređuju, saopštili su iz Unije poslodavaca (UPCG) i dodali da zabrinjava činjenica da proces njegovog usvajanja prolazi bez potrebne pažnje javnosti.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANjA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Cijene goriva ostaju nepromijenjene

Cijene goriva u Crnoj Gori ostaće nepromijenjene narednih 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Više

PRAVILNIK O NAČINU I POSTUPKU UPUĆIVANJA OSIGURANIH LICA NA LIJEČENJE VAN CRNE GORE: Pravilnik je na snazi od 23. septembra 2017. godine. Definisan je postupak upućivanja osiguranika van Crne Gore na liječenje, a predviđeno je i da Fond snosi troškove slanja genetskih uzoraka i tkiva na analizu u inostranstvo

Novim Pravilnikom o načinu i postupku upućivanja osiguranih lica na liječenje van Crne Gore ("Sl. list CG", br. 57/2017 - dalje: Pravilnik) Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) definisan je postupak upućivanja osiguranika van Crne Gore na liječenje, a predviđeno je i da Fond snosi troškove slanja genetskih uzoraka i tkiva na analizu u inostranstvo.

Više