Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PREDSJEDNIKU CRNE GORE: Po prestanku funkcije Predsjednik ima pravo na počasni naziv, naknadu zarade i da koristi službeni automobil sa vozačem

Skupština Crne Gore usvojila je nedavno Zakon o Predsjedniku Crne Gore, kojim je predviđeno da, poslije prestanka funkcije, ima pravo na počasni naziv, naknadu zarade i da koristi službeni automobil sa vozačem.

Više

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama, donijet veći broj uredbi

Premijer Duško Marković je na početku 83. sjednice Vlade Crne Gore izrazio zadovoljstvo rezultatima rasta Bruto domaćeg proizvoda u I kvartalu ove godine od 4,5 odsto rekavši da je to rezultat na koji možemo da budemo ponosni tim prije što je ostvaren u kvartalu u kojem je zbog praznika i početka godine najteže zavrijediti uspjeh.

Više

INFORMACIJA O OSNOVU I NAČINU PODNOŠENJA PRITUŽBI I PREDSTAVKI GRAĐANA PRAVOSUDNOJ INSPEKCIJI MINISTARSTVA PRAVDE NA RAD NOTARA I JAVNIH IZVRŠITELJA

Nadzor nad zakonitošću obavljanja poslova notara i nadzor nad zakonitošću rada javnih izvršitelja vrši Ministarstvo pravde, preko pravosudnog inspektora.

Više

ZAKON O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA: Primjena Zakona počela 1. jula 2018. godine

Novi Zakon o državnim službenicima i namještenicima ("Sl. list CG", br. 2/2018), kojim će biti dodatno unaprijeđen normativni okvir za službenički sistem, počeo je da se primjenjuje od 1. jula 2018. godine.

Više

ZAKON O SPRJEČAVANjU KORUPCIJE: Podnijeto 317 zahtjeva za pokretanje postupaka protiv funkcionera i državnih službenika

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) podnijela je 317 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv javnih funkcinera i državnih službenika, zbog nepodnošenja redovnog godišnjeg izvještaja o prihodima i imovini za prošlu godinu.

Više

UREDBA O USLOVIMA ZA ODLAGANJE NAPLATE NAPLATE PORESKIH I NEPORESKIH POTRAŽIVANJA: Poreskim dužnicima se omogućava odlaganje otplate duga do šest mjeseci ili reprogramiranje u 24 rate

Vlada je donijela Uredbu o uslovima za odlaganje naplate naplate poreskih i neporeskih potraživanja, kojom se poreskim dužnicima omogućava odlaganje otplate duga do šest mjeseci ili reprogramiranje u 24 rate.

Više