Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O IZVRŠENJU USLOVNE OSUDE I KAZNE RADA U JAVNOM INTERESU: Rad u javnom interesu sve više zaživljava, mada osuđenici nerijetko radije biraju zatvor ili novčanu kaznu

Kazna rada u korist javnog interesa, najpopularnija kazna među osuđenicima u svijetu, polako ali sigurno zaživljava i u našoj državi na šta ukazuje podatak Ministarstva pravde da je od 2014. godine do sada na tu vrstu alternativne sankcije osuđeno ukupno 444 osoba.

Više

NOVI ZAKONI O MORSKOM I SLATKOVODNOM RIBARSTVU: Strožije kazne za nelegalni izlov u odnosu na postojeće

Koordinisane i pojačane aktivnosti nadležnih organa dale su značajane rezultate u suzbijanju nelegalnog izlova ribe, posebno u dijelu upotrebe ekspolozivnih naprava i drugih nedozvoljenih alata, ocijenjeno je na posljednjem sastanku radne grupe za suzbijanje ovih aktivnosti.

Više

UNIVERZITET CRNE GORE NAPREDOVAO NA WEBOMETRICS LISTI

Univerzitet Crne Gore nastavio je da napreduje na referentnim svjetskim listama, pa je tako za 79 mjesta popravio skor na julskoj listi svjetskih univerziteta Webometrics, gdje se nalazi na 2.370 poziciji od ukupno 11.992, saopšteno je iz te obrazovne ustanove.

Više

NATO: Crna Gora da nastavi borbu protiv kriminala

Članstvo Crne Gore u Alijansi važan je korak u reformama, ali nije kraj puta, jer se država obavezala na nastavak aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i dostizanju najviših standarda u primjeni vladavine prava, poručeno je iz NATO-a.

Više

BROJ TURISTA U CRNOJ GORI POVEĆAN ZA SKORO 20% U ODNOSU NA JUN 2016.

U Crnoj Gori u junu 2017. godine, u kolektivnom smještaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 19,7% više dolazaka turista u odnosu na jun 2016. godine.

Više