Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O USLOVIMA ZA ODLAGANjE NAPLATE DOSPJELIH PORESKIH I NEPORESKIH POTRAŽIVANjA: Moguće odlaganje plaćanja poreza na dohodak za maj 2020. godine

08.06.2020.


Na portalu ePrijava poreski obveznici mogu odložiti i obaveze po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica i doprinosa, obavezno socijalno osiguranje za maj, a shodno Uredbi o uslovima za odlaganje naplate dospjelih poreskih i neporeskih potraživanja ("Sl. list CG", br. 27/2020), obavještavaju iz Poreske uprave.

Kako se navodi u saopštenju, ovu mogućnost mogu iskoristiti obveznici koji podnesu IOPPD obrazac za maj 2020. godine u zakonskom roku, odnosno do 15. juna.

"Obveznici koji su već podnijeli IOPPD obrazac za maj, a žele da odlože obaveze po tom osnovu u skladu sa Uredbom, navedeno pravo mogu ostvariti podnošenjem izmijenjene poreske obaveze. Omogućeno im je da potraživanja odložena u skladu sa ovom Uredbom izmire u 24 jednake mjesečne rate od dana dospijeća obaveze", navodi se u saopštenju Poreske uprave.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 5.06.2020.


Naslov: Redakcija