Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTVNOSTI I ZAKONITOSTI: Pokreću se postupci za ocjenu ustavnosti odredaba zakona o radu, o izboru odbornika i poslanika, donijeta odluka kojom se ukidaju odredbe člana 234. stav 1. tačka 1. i člana 235. stav 1. tač. 1. i 2. i stav 3. Zakona o prekršajima

Ustavni sud Crne Gore je na VIII sjednici, održanoj 29. maja 2017. godine, kojom je predsjedavao dr Dragoljub Drašković, predsjednik Ustavnog suda, u predmetima ocjene ustavnosti zakona, zakonitosti drugih propisa i opštih akata:

Više

OSNOVNI SUD U PODGORICI: Sudije Suda upozorile najviše sudske i državne zvaničnike da će broj nezavršenih predmeta porasti ukoliko se ne povede računa o povećanju broja sudija, poboljšanju materijalnog položaja i rješavanju njihovog stambenog pitanja

Ukoliko se u što skorijoj budućnosti ne povede računa o povećanju broja sudija, poboljšanju materijalnog položaja i rješavanju stambenog pitanja, preduzećemo mjere u smislu obavljanja zadataka isključivo u toku osmočasovnog radnog vremena - što će rezultirati značajnim porastom nezavršenih predmeta. To su u pismu najvišim sudskim i državnim zvaničnicima poručile sudije Osnovnog suda u Podgorici.

Više

SKUPŠTINA CG: 31. maja 2017. godine Osma - posebna sjednica Prvog redovnog zasijedanja

Osma - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja održaće se u srijedu, 31. maja 2017. godine, sa početkom u 12.00 sati.

Više

NACRT ZAKONA O SANACIJI BANAKA: Predviđeno je da trošak snose, prvenstveno, akcionari banke, a da nikakvog tereta nema državni budžet, odnosno građani. Predviđeno je osnivanje sanacionog fonda, za koji će se sredstva obezbjeđivati iz doprinosa banaka. Novac bi se koristio u slučajevima sanacije banke u problemima, kao finansijska podrška

Nacrtom zakona o sanaciji banaka, koji će Centralna banka (CBCG) proslijediti Ministarstvu finansija do kraja juna, predviđeno je da trošak snose, prvenstveno, akcionari banke, a da nikakvog tereta nema državni budžet, odnosno građani.

Više