Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

NACRT ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI: Izrada katastarskih podloga, odnosno dokumentaciona osnova, jedan od prioriteta, kako bi se obezbijedili bolji i kvalitetniji planovi. Osnovne saglasnosti koje su se do sada posebno pribavljale biće regulisane kroz planska dokumenta, dok će posebne saglasnosti biti dužan da pribavi revident

31.05.2017.


Javna tribina u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o planiranju i izgradnji održana je u Baru, uz prisustvo stručne javnosti, predstavnika opštine Bar, privatnog sektora i zainteresovanih građana.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, tokom debate je naglasio da je izrada dobrih katastarskih podloga, odnosno dokumentaciona osnova, jedan od prioriteta, kako bi se obezbijedili bolji i kvalitetniji planovi. Takođe, Radulović je naglasio da će po Nacrtu zakona, osnovne saglasnosti koje su se do sada posebno pribavljale biti regulisane kroz planska dokumenta, dok će posebne saglasnosti biti dužan da pribavi revident.

U odgovorima, Radulović je istakao da će biti omogućeno da se utvrdi jasna odgovornost na svakom koraku, te da će se na taj način izbjeći mogućnost korupcije. Radulović je izjavio i da će u planiranju prostora moći da učestvuju svi zainteresovani, s tim što će postojati šef radne grupe koji će imati stručne saradnike. Ovom prilikom, ministar Radulović je još jednom naglasio da će i opštine biti uključene u planiranje prostora, te da nema govora o oduzimanju ingerencija.

Radulović je napomenuo i da je sve što se može normirati Nacrtom zakona normirano, uključujući i nivo investitora i da očekuje da će Zakon donijeti potrebnu pravnu sigurnost ali i poboljšanje planova i unapređenje sistema. Takođe, ministar Radulović je pozvao sve zainteresovane da svoje komentare i sugestije na Nacrt zakona upute u pismenoj formi do kraja javne rasprave, 12. juna 2017. godine.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo održivog razvoja i turizma, 30.05.2017.


Naslov: Redakcija