Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

REFORMA PRAVOSUĐA: Britanska podrška sudstvu kroz nove projekte

Između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva postoji obimna saradnja, naročito u podršci koja se pruža crnogorskom sudstvu u toku evropskog integracionog procesa, konstatovano je tokom sastanka predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Karen Medoks.

Više

SKUPŠTINA CG: 2. decembra 2020. godine Treća sjednica Drugog redovnog zasijedanja - Izbor predsjednika i članova Vlade CG

Treća sjednica Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2020. godini biće održana u srijedu, 2. decembra 2020. godine, sa početkom u 12 sati.

Više

VLADA CG: Donijeta Odluka o izmjenama Odluke o obrazovanju Savjeta za informacionu bezbjednost

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 19. novembra 2020. godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, donijela Odluku o izmjenama Odluke o obrazovanju Savjeta za informacionu bezbjednost, kojom su predviđene personalne promjene u sastavu ovog tijela.

Više

ZAKON O SUDSKOM SAVJETU I SUDIJAMA: Evropska komisija zabrinuta zbog odluka Sudskog savjeta

Povodom odluke Sudskog savjeta da ponovo imenuje predsjednika Osnovnog suda u Kotoru na ovu poziciju, osmi put za redom, iz Evropske komisije poručuju da su odluke Sudskog savjeta o ponovnom izboru predsjednika sudova već ranije izazvale zabrinutost, te da Crna Gora treba da ostvari dalji napredak u reformama u oblasti vladavine prava, uključujući i napredak, a ne nazadovanje u sprovođenju reforme pravosuđa.

Više