Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđeni predlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju i o izmjeni i dopuni Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora

Vlada Crne Gore je na 136. sjednici, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno - istorijskog područja Kotora. Predložene izmjene i dopune doprinijeće boljem očuvanju prirodnog i kulturno-istorijskog područja, uklanjanju potencijalnih biznis-barijera i preciznijem definisanju procesa izrade Pojedinačne procjene uticaja na baštinu.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA O DOPUNAMA ZAKONA O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Međunarodna organizacija specijalizovana za pitanja pristupa informacijama zabrinuta zbog pojedinih odredaba Nacrta zakona

Većina predloženih izmjena u Nacrtu zakona o izmjenama o dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama bile bi promjene na gore i udaljile bi Crnu Goru od međunarodnih standarda o transparentnosti.

Više

PRAVILNIK O DEKLARISANJU ROBE NA BRAJEVOM PISMU: Iz Saveza slijepih ukazuju da neistina da je obilježavanje proizvoda tehnički neizvodljivo

Savez slijepih Crne Gore reagovao je na izjavu vlasnika jedne od trgovačkih firmi koji je u Privrednoj komori bio protiv uvođenja deklaracija na Brajevom pismu na proizvodima za ličnu higijenu i čišćenje prostora.

Više

SINDIKAT UPRAVE I PRAVOSUĐA: Vlada da poveća zarade zaposlenima za 15 odsto od januara 2020. godine

Sindikat uprave i pravosuđa traži od Vlade Crne Gore povećanje zarada zaposlenima u ovom sektoru od 15 odsto od januara naredne godine, saopštio je predsjednik ovog sindikata Nenad Rakočević.

Više