Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PLANIRANjU PROSTORA I IZGRADNjI OBJEKATA: Podnijeto preko 50 hiljada zahtjeva za legalizaciju

U Crnoj Gori značajan procenat vlasnika bespravnih objekata pokrenuo je postupak legalizacije, ukazali su iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT), navodeći da je podnijeta oko 51 hiljada zahtjeva, a da prema dostupnim podacima ima oko 60 hiljada nelegalnih priključaka na struju.

Više

ZAKON O REPROGRAMU PORESKOG POTRAŽIVANjA: Primjenom Zakona naplaćeno 45 miliona eura

Poreska uprava (PU) je od početka primjene reprograma poreskih potraživanja naplatila skoro 45 miliona eura, navodi se u Programu reforme upravljanja javnim finansijama.

Više

NACRT ODLUKE O TAKSI PREVOZU: Taksisti ne smiju čekati stranke van stajališta

Sekretarijat za saobraćaj odbio je sugestiju Strukovnog sindikata taksista Crne Gore koji su tražili da se odlukom o taksi prevozu precizira da se taksi prevoznik može zaustaviti i izvan taksi stajališta do deset minuta, ako mu to uslovi saobraćaja dozvoljavaju, radi čekanja i preuzimanja stranke.

Više

U OPTICAJU NOVE NOVČANICE OD 100 I 200 EURA: Novčanice iz prve serije ostaju sredstvo plaćanja i u opticaju su do daljnjeg

Centralne banke Eurosistema pustila je, 28. maja 2019. godine, u opticaj nove novčanice u apoenima od 100 i 200 eura iz serije Evropa, saopšteno je iz vrhovne monetarne institucije Crne Gore.

Više