Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Zakonom je pitanje pristupa informacijama značajno ograničeno, a suprotno preporukama Evropske unije

Centar za građansko obrazovanje (CGO) na dan slobodnog pristupa informacijama podsjeća da je Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama ("Sl. list CG", br. 30/2017) ovo pravo značajno ograničeno, a suprotno preporukama Evropske unije.

Više

ZAKON O FINANSIRANJU POLITIČKIH SUBJEKATA I IZBORNIH KAMPANJA: DRI inicira izmjenu Zakona na osnovu kojih bi vršila reviziju godišnjih konsolidovanih finansijskih izvještaja najviše pet političkih subjekata na godišnjem nivou

Državna revizorska institucija (DRI) podnijela je inicijativu za izmjenu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja ("Sl. list CG", br. 52/2014, 76/2015 - odluka US i 83/2016 - dalje: Zakon) na osnovu kojih bi vršila reviziju godišnjih konsolidovanih finansijskih izvještaja najviše pet političkih subjekata na godišnjem nivou.

Više

NACRT ZAKONA O SPORTU: Spreman je i set podzakonskih akata koji će biti donijeti odmah nakon usvajanja Zakona, a sve u cilju bolje implementacije istog

Ministarstvo sporta na čelu sa Nikolom Janovićem predstavilo je novi Nacrt zakona o sportu koji će, ukoliko se usvoji, umnogome doprinijeti razvoju sporta u Crnoj Gori.

Više

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O BUDŽETU ZA 2018. GODINU

Ministarstvo finansija analizira pristigle zahtjeve potrošačkih jedinica za budžetskim sredstvima i u oktobru će dostaviti Nacrt zakona o budžetu za 2018. godinu, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Više

PORESKA UPRAVA: Počela prinudna naplata poreskog duga prema preduzećima i ustanovama na nivou jedinica lokalne samouprave

Poreska uprava počela je prinudnu naplatu prema preduzećima i ustanovama na nivou jedinica lokalne samouprave koje kasne s izmirivanjem poreskih obaveza, saopšteno je iz te ustanove.

Više

CRNA GORA 77. NA LISTI KONKURENTNOSTI SVJETSKOG EKONOMSKOG FORUMA

Crna Gora je na ovogodišnjoj listi konkurentnosti Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) napredovala pet mjesta i našla se na 77. poziciji od 137 rangiranih zemalja.

Više