Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: CG dobila spor u slučaju Daily Press

Država Crna Gora dobila je spor pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, u slučaju Daily Press i Željko Ivanović protiv Crne Gore, objavljeno je na Tviter nalogu Vlade.

Više

ZAKON O SPORTU: Omogućeno da se sportska aktivnost obavlja u više sportskih organizacija iste vrste sporta, pod uslovom da pravilima međunarodne federacije tog sporta nije drugačije propisano

Crnogorski parlament usvojio je Zakon o sportu čiji je cilj da se u potpunosti urede sva pitanja koja se odnose na sistem sporta u Crnoj Gori, sportske subjekte i državne organe.

Više

ZAKON O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Uskladiti zakon sa međunarodnim standardima

"Izmijenjeni Član 1 je nejasan i loše definisan dodatak koji ograničava aktere civilnog društva u izvršavanju svoje uloge "psa čuvara" javnog interesa", navodi Helen Derbišajr, izvršna direktorica Access Info Europe

Više

NACRT ZAKONA O INDUSTRIJSKIM EMISIJAMA: Izvještaj o sprovedenoj Javnoj raspravi

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, je u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/2012), dana 11. aprila 2018. godine obavijestilo zainteresovanu javnost da je pokrenulo postupak javne rasprave za Nacrt zakona o industrijskim emisijama.

Više

POTPISAN TVINING UGOVOR ZA PROJEKAT "PODRŠKA REGULISANJU FINANSIJSKIH USLUGA"

Ministarstvo finansija kao tijelo za ugovaranje i finansiranje sredstava EU pomoći i konzorcijum institucija iz Evropske unije (Federalno Ministarstvo finansija Savezne Republike Njemačke, Hrvatska narodna banka i Centralna banka Holandije) potpisali su Twinning ugovor vrijedan 1,41 milion eura za podršku u regulaciji finansijskih usluga u Crnoj Gori.

Više

OD 1. JULA 2018. GODINE BORAVIŠNA TAKSA U KOTORU JEDAN EURO

Boravišna taksa u Kotoru povećana je sa 80 centi na jedan euro. Kako su odlučili odbornici Skupštine opštine Kotor, naplata ovog iznosa primjenjivaće se od 1. jula.

Više