Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O DRŽAVNOJ IMOVINI: Crna Gora još nema registar državne imovine, pa čak ni podatak o broju državnih organa, lokalnih samouprava i javnih službi koje je osnovala država

Za zakup objekata i poslovnog prostora Uprava za imovinu prošle godine potrošila je rekordnih 4,7 miliona eura, dok je i dalje javnosti nepoznat podatak o tome koliko nekretnina je u vlasništvu države, te koja suma novca se sliva u budžet od njihovog iznajmljivanja ili prodaje.

Više

KRIVIČNI ZAKONIK CG: Neophodne strože kazne za pedofile

Kazne za pedofile moraju biti oštrije, smatra advokat Lazar Akovića. Aković napominje da je pedofilija naklonost seksualnom iskorišćavanju djece istog, suprotnog ili oba pola i spada u oblik poremećaja ličnosti.

Više

NACRT ZAKONA O LUKAMA: Dostavljena sugestija da bi luku Zelenika trebalo kategorisati kao otvorenu za međunarodni saobraćaj

Ministarstvu saobraćaja i pomorstva dostavljena je jedna sugestija u početnoj fazi pripreme Nacrta zakona o lukama da bi luku Zelenika trebalo kategorisati kao otvorenu za međunarodni saobraćaj.

Više

MEĐUNARODNA RAZMJENA PODATAKA U CILJU SPRJEČAVANJA KORUPCIJE

Vlada Crne Gore u potpunosti podržava zaključenje Međunarodnog sporazuma o razmjeni podataka u svrhe provjere izvještaja o imovini između zemalja Jugoistočne Evrope, što bi predstavljalo prvi primjer ovakve vrste razmjene podataka u cilju prevencije korupcije u Evropi, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin.

Više

FORMIRATI FISKALNI SAVJET

Ministarstvo finansija, prema preporuci Evropske komisije (EK), radi na uspostavljanju Fiskalnog savjeta koji bi kao nezavisno tijelo ocjenjivao kredibilnost fiskalne politike, odnosno davao ocjene o makroekonomskim i fiskalnim planovima i projekcijama, kao i mišljenja na budžet i strateške dokumente u oblasti makroekonomske i fiskalne politike. To je zvanično rečeno u Ministarstvu finansija, kojim rukovodi ministar Darko Radunović.

Više