Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 29. marta 2017. godine Četvrta - posebna sjednica Prvog redovnog zasijedanja

Četvrta - posebna sjednica Prvog redovnog zasijedanja u 2017. godini biće održana 29. marta 2017. godine, sa početkom u 12 časova, u Plenarnoj Sali.

Više

SKUPŠTINA CG: Usvojeno 9 zakona i 6 izvještaja

Prvog dana Treće sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2017. godini, poslanici su usvojili:

Više

ZAKONIK O KRIVIČNOM POSTUPKU: Od uvođenja mjera tajnog nadzora, 2010. godine, one su primijenjene u vezi sa 942 osobe, što je sve rezultiralo krivičnim postupcima protiv 500 ljudi. Zakonik je ekspliticno obavezao nadležne organe da sve građane koji su bili pod mjerama tajnog nadzora, a nisu krivično procesuirani obavijesti o preduzetim radnjama i omogući uvid u prikupljene podatke

U Crnoj Gori je 2016. godine donijeto 67 naredbi za sprovođenje mjera tajnog nadzora od sudija za istragu, a samo u jednom slučaju je podnijeta krivična prijava. Građanska alijansa (GA) ukazuje na propuste u primjeni mjera tajnog nadzora, kao jednog od najvažnijih mehanizama u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Više

ZAKON O ŠEMAMA KVALITETA POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA: Definisane su šeme kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i to oznaka porijekla, geografska oznaka, oznaka garantovano tradicionalnih specijaliteta, oznaka viši kvalitet, oznaka planinski proizvod i oznaka sa moje farme

ZakonOM o šemama kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda uspostaviće se norme za poštenu međunarodnu trgovinu, zaštitu prava potrošača i sprječavanje prevara. Zakonom se, između ostalog, propisuju šeme kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, način i registracije šema, ocjenjivanje usaglašenosti, kao i druga pitanja od značaja za označavanje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda šemama kvaliteta.

Više

OTVOREN POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA ZA OPERATIVNU EVALUACIJU U OKVIRU INTERREG MEDITERANSKOG PROGRAMA 2014-2020: Rok za dostavljanje ponuda je 18. april 2017. godine

Ministarstvo evropskih poslova obavještava zainteresovanu javnost da je u okviru Interreg Mediteranskog transnacionalnog programa (MED) objavljen poziv za dostavljanje ponuda za operativnu evaluaciju. Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 18. april 2017. godine u 16h.

Više

MONSTAT: Spoljnotrgovinska razmjena za januar i februar 2017. godine 304,2 miliona

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore za januar i februar 2017. godine, prema preliminarnim podacima Monstata iznosila je 304,2 miliona eura, što je 34,9 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Više