Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: 2019. godine građani CG podnijeli 427 predstavki Sudu u Strazburu

Crnogorski građani prošle godine podnijeli su 427 predstavki Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, ukazala je zastupnica Crne Gore pred tim sudom Valentina Pavličić.

Više

SKUPŠTINA CG: 28. decembra 2020. godine Četvrta sjednica Drugog redovnog zasijedanja - Razmatranje Predloga zakona o izmjeni Zakona o radu

Četvrta sjednica Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2020. godini biće održana u ponedjeljak 28. decembra, sa početkom u 12:00 sati.

Više

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga

Vlada Crne Gore je 24.12.2020. godine na četvrtoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik prof. dr Zdravko Krivokapić, utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga. Uvažavajući potrebe privredne zajednice, navedenim zakonskim rješenjem predlaže se mogućnost prelaznog perioda do 1. juna 2021. godine za uspostavljanje sistema elektronske fiskalizacije u realnom vremenu (on line). Ovo bi značilo da se poreskim obveznicima u prvih pet mjeseci 2021. godine, ostavlja mogućnost izbora načina evidentiranja prometa proizvoda odnosno usluga, uz obavezu uvođenja primjene sistema online fiskalizacije u realnom vremenu, od 1. juna 2021. godine, za sve obveznike u skladu sa Zakonom. Takođe, precizirano je da u trenutku prelaska na novi sistem elektronske fiskalizacije u realnom vremenu, poreski obveznici neće biti u mogućnosti da se vrate na stari sistem. u vrednovanja usklađenosti sa važećim zakonima i drugim propisima.

Više

PREDLOG ODLUKE O DAVANJU STANOVA U ZAKUP LICIMA U STANJU SOCIJALNE POTREBE: Lica koja ostvaruju pravo na naknadu roditelju ili staratelju korisnika prava na ličnu invalidninu imaće pravo na rješavanje stambenih potreba davanjem stanova u zakup

Lica koja ostvaruju pravo na naknadu roditelju ili staratelju korisnika prava na ličnu invalidninu imaće pravo na rješavanje stambenih potreba davanjem stanova u zakup. To je precizirano novom odlukom o davanju stanova u zakup licima u stanju socijalne potrebe o kojoj će se odborici izjasniti na sjednici 28. decembra.

Više