Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

USTAVNI SUD CG: Donijete odluke o usvajanju ustavnih žalbi

Prvo vijeće Ustavnog suda Crne Gore u sastavu Mevlida Muratović, predsjednica i sudije Miodrag Iličković i Budimir Šćepanović, na sjednici od 25. septembra 2017. godine, u predmetima U-III br. 446/17 i U-III br. 611/17 donijelo je odluke o usvajanju ustavnih žalbi M.Č., kojima je utvrđeno da je rješenjima Apelacionog suda Crne Gore Kvsž. br. 29/17. od 1. juna 2017. godine i Kvsž.br. 51/17. od 2. avgusta 2017. godine, podnosiocu ustavne žalbe povrijeđeno pravo zajemčeno odredbama člana 29. st. 1. i 2., člana 30. stav 1. Ustava Crne Gore i člana 5. stav 1. tačka c) Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Više

PETI SASTANAK POSEBNE RADNE GRUPE ZA REFORMU JAVNE UPRAVE

Peti sastanak Posebne radne grupe za reformu javne uprave (PAR) formirane između Evropske komisije i Crne Gore održaće se u Podgorici 28. i 29. septembra. Sastanak će otvoriti ministarka javne upave, Suzana Pribilovic, i šef Jedinice za Crnu Goru u Generalnoj direkciji za proširenje, Tomas Haglajtner.

Više

KOMISIJA ZA SUZBIJANJE SIVE EKONOMIJE: Sprovođenje mjera pojačane kontrole i snimanja prometa, zatvaranja objekata kod kojih je evidentirana nepravilnost i izdavanja prekršajnih naloga, doprinijelo je u prethodnom periodu boljoj naplati prihoda. Kao zona koja je najviše pogođena sivom ekonomijom identifikovana oblast tržišta rada, odnosno neregistrovanje zaposlenih osoba, kao i neevidentiranje prometa

Sprovođenje mjera pojačane kontrole i snimanja prometa, zatvaranja objekata kod kojih je evidentirana nepravilnost i izdavanja prekršajnih naloga, doprinjelo je u prethodnom periodu boljoj naplati prihoda u svim segmentima, saopšteno je na sjednici Komisije za suzbijanje sive ekonomije.

Više