Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE PREDSTAVNIKA/CE NEVLADINIH ORGANIZACIJA ZA ČLANA/ČLANICU NACIONALNE KOMISIJE ZA PRAĆENJE IMPLEMENTACIJE STRATEGIJE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA 2019-2024.

U skladu sa članom 3 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija (“Službeni list CG” 41/2018), Ministarstvo unutrašnjih poslova objavljuje.javni poziv za predlaganje predstavnika/ce nevladinih organizacija za člana/članicu Nacionalne komisije za praćenje implementacije Strategije za borbu protiv trgovine ljudima 2019-2024. godine.

Više

ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA POZIVA ODBOR ZA REFORMU IZBORNOG ZAKONODAVSTVA DA IH UKLJUČI U SVOJ RAD

Centar za monitoring i istraživanja CeMI pozvao je članove novoformiranog Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona da se odrede u odnosu na njihov zahtjev i objasne razloge za isključivanje iz procesa jedne od najznačajnijih organizacija civilnog društva u toj oblasti.

Više

PREPORUKE KANCELARIJE OEBS-A ZA LJUDSKA PRAVA I DEMOKRATSKE INSTITUCIJE: Sprovesti mjere za obezbjeđivanje nepristrasnosti i profesionalizma organa za sprovođenje izbora

Kancelarija OEBS-a za ljudska prava i demokratske institucije (ODIHR) preporučila je Crnoj Gori da dopuni izborni zakon i jasno definiše zvanični početak i kraj kampanje.

Više

OBJAVLJEN KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJA STUDENTIMA I STUDENTKINJAMA ROMSKE I EGIPĆANSKE ZAJEDNICE ZA STUDIJSKU 2019/2020. GODINU

U skladu s mjerom broj 2.1.5. iz Akcionog plana za sprovođenje Strategije za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2016-2020 za 2019/2020. akademsku godinu, u cilju povećanja upisa pripadnika/pripadnica romske i egipćanske populacija na visokoškolske ustanove u Crnoj Gori, Ministarstvo prosvjete raspisuje konkurs za dodjelu stipendija studentima i studentkinjama romske i egipćanske zajednice za studijsku 2019/2020. Godinu.

Više