Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PLANIRANjU PROSTORA I IZGRADNjI OBJEKATA: Nadležni ne isključuju mogućnost drugog roka za sve građane koji u prvom nisu ušli u proces legalizacije

Od skoro 51 hiljadu zahtjeva za legalizaciju, koliko ih je podnijeto na nivou CG, 30 hiljada je obrađeno, saopštio je generalni Direktor Direktorata za razvoj stanovanja u tom resoru, Marko Čanović. Preostalih 20 hiljada zahtjeva, kako dodaje, biće obrađeno do kraja godine. Čanović je saopštio i da ne isključuju mogućnost novog roka za sve građane koji u prvom, nijesu ušli u proces legalizacije.

Više

ZAKON O UNUTRAŠNJOJ TRGOVINI: Ustavni sud razmatra neradnu nedjelju

Ustavni sud pokrenuo je pretpostupak povodom inicijative Unije poslodavaca da se ocijeni ustavnost i zakonitost dijela Zakona o unutrašnjoj trgovini ("Sl. list CG", br. 49/2008, 40/2011 - dr. zakon i 38/2019 - dalje: Zakon) kojim se za najveći broj trgovina uvodi neradna nedjelja i državni i drugi praznici.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA: 15 dana rok za povraćaj robe kupljene putem interneta

U slučaju kupovine putem interneta nezadovoljni potrošač imaće pravo da u roku od 15 dana vrati proizvod i dobije novac. To je predviđeno Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača, koje su dobile jednoglasnu podršku Odbora za ekonomiju, finansije i budžet. Predstavnici Privredne komore zatražili su da se izmjenama zakona van snage stavi novi Pravilnik o obilježavanju proizvoda na Brajevom pismu jer to rješenje kako su objasnili za privredu nije tehnički izvodljivo u praksi, a predstavlja im i milionski trošak.

Više

INICIJATIVA ZA USVAJANJE ZAKONA O UPOTREBI ZNAKOVNOG JEZIKA

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) uputilo je premijeru Dušku Markoviću inicijativu za pravno regulisanje i priznavanje znakovnog jezika kao jezika u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

Više