Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OSNOVNI SUD U PODGORICI: Odbačena tužba zaduženih u CHF, zbog nepostojanja pravnog interesa jer je traženo pravo tužioca utvrđeno Zakonom o konverziji kredita u švajcarskim francima CHF u eure EUR. Advokati tužitelja podnijeli su žalbu Višem sudu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava

Jedan klijent koji je prije deset godina podigao kredit od 49.000 švajcarskih franaka ili tadašnjih 30.000 eura danas se nalazi na početku. Ukoliko presuda Osnovnog suda bude pravosnažna uz obavezu da plati oko 7.000 eura sudskih troškova ponovo će morati da otplaćuje početnih 30.000 eura.

Više

SKUPŠTINA CG: 26. jula 2017. godine Četrnaesta sjednica Prvog redovnog zasijedanja - Razmatranje predloga zakona

Četrnaesta sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja održaće se u srijedu, 26. jula 2017. godine, sa početkom u 11.00 sati.

Više

ZAKON O JAVNIM NABAVKAMA: Donošenje novog Zakona usklađenog sa pravom EU planirano je do kraja 2017. godine

Novi Zakon o javnim nabavkama ("Sl. list CG", br. 42/2011, 57/2014, 28/2015 i 42/2017) trebalo bi da doprinese fleksibilnosti postupaka javnih nabavki, smanjenju troškova privrednih subjekata, poboljšanju pravne sigurnosti i lakoći poslovanja, ocijenio direktor Uprave za javne nabavke Mersad Mujević na Drugom godišnjem Forumu o javnim nabavkama.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POREZU NA DODATU VRIJEDNOST: Predviđeno smanjenje granične vrijednosti za komercijalne poštanske pošiljke za koje se ne plaćaju carinski troškovi i PDV sa sadašnjih 150 eura na samo 22 eura. Predviđeno je povećanje više stope PDV-a od 1. januara 2018. godine sa 19 na 21 odsto

Odbor za ekonomiju raspravljao je o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji predviđa i da se smanji granična vrijednost za komercijalne poštanske pošiljke za koje se ne plaćaju carinski troškovi i PDV sa sadašnjih 150 eura na samo 22 eura.

Više

PREDLOG ZAKONA O VOJSCI CRNE GORE: Predviđeno dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u trajanju od šest mjeseci

Skupštinski Odbor za bezbjednost jednoglasno je podržao Predlog zakona o Vojsci Crne Gore, kojim je između ostalog, predviđeno dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.

Više

MONSTAT: Spoljnotrgovinska razmjena 9 % veća

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore u prvih šest mjeseci 2017. godine, prema preliminarnim podacima Monstata, iznosila je 1,23 milijarde eura, što je 9,2 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Više