Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OSTVAREN NAPREDAK U PRIMJENI EVROPSKE KONVENCIJE O LJUDSKIM PRAVIMA

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin govorio je na otvaranju skupa Vrhovnog suda Crne Gore i AIRE centra iz Londona povodom predstavljanja izvještaja "Kratki prikaz primjene Evropske konvencije o ljudskim pravima u praksi Vrhovnog suda Crne Gore (januar 2015-jul 2017)".

Više

VLADA CG: Donijeta Uredba o izmjenama dopuni Uredbe o kancelarijskom poslovanju organa državne uprave

Vlada Crne Gore je održala 64. sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ELEKTRONSKOJ UPRAVI: Uvodi se obaveza organa da na svojoj internet stranici objavi e-mail adresu određenu za prijem elektronske pošte, uzimajući u obzir da se i Web portal Vlade i pod-portal koji funkcioniše u okviru Web portala Vlade mogu smatrati internet stranicom organa

Zakonom o elektronskoj upravi unapređuje se ambijent u kom će javna uprava biti servis građana i privrede i to je, kako se ocjenjuje, najbolji način za eliminisanje administrativnih barijera da građani i privredni subjekti komuniciraju sa njom.

Više

PREDLOG ZAKONA O UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA: Predlog zakona nije u skladu sa Ustavom CG, Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i stavovima Evropskog suda za ljudska prava

Nevladina organizacija Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) predala je ministru unutrašnjih poslova Mevludinu Nuhodžiću komentare na Predlog zakona o unutrašnjim poslovima jer predloženi tekst sadrži rješenja koja su sporna sa aspekta usklađenosti sa Ustavom Crne Gore ("Sl. list CG", br. 1/2007 i 38/2013 - Amandmani I-XVI), Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i stavovima Evropskog suda za ljudska prava, ukazao je advokat Veselin Radulović, pravni zastupnik NVO MANS.

Više

NEOPHODAN ZAKON O GRAĐANSKOM PARTNERSTVU

Donošenje zakona o građanskom partnerstvu je potreba suštinske zaštite LGBT zajednice, odnosno njenih članova koji žele registrovanu istopolnu zajednicu u kojoj mogu uživaju sva prava kao i članovi formalnih hetero-zajednica, rekao je zamjenik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniša Bjeković.

Više

POČETAK VELIKOG IPARD-A 26. FEBRUARA 2018. GODINE

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, u ponedjeljak, 26. februara 2018. godine, održaće konferenciju za novinare povodom objavljivanja prvog javnog poziva za korišćenje sredstava iz velikog IPARD programa podrške crnogorskim poljoprivrednicima.

Više

OSNOVANA UNIJA UDRUŽENJA PROSVJETNIH RADNIKA

Unija strukovnih udruženja prosvjetnih radnika Crne Gore ima za cilj promociju nastavničke struke i kvalitetnog rada nastavnika, kako bi postali uključeni, informisani i kompetentni učesnici u kreiranju i realizaciji obrazovnih politika.

Više