Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NOVI ZAKONI O KREDITNIM INSTITUCIJAMA I O SANACIJI KREDITNIH INSTITUCIJA: Početak primjene odlaže se za godinu dana, na 01.01.2022.

Primjena novih Zakona o kreditnim institucijama ("Sl. list CG", br. 72/2019 i 82/2020 - ispr. ) i Zakona o sanaciji kreditnih institucija ("Sl. list CG", br. 72/2019 i 82/2020 - ispr.) koja je trebalo da počne 1. januara naredne godine biće pomjerena za godinu dana zato što su Centralna banka (CBCG) i komercijalne banke usmjerile na rješavanje problema koje je izazvala pandemija koronavirusa i na završetak projekta procjene imovine banaka (AQR). To je zvanično rečeno “Vijestima” iz CBCG.

Više

OČEKIVANI EFEKTI NOVIH ZAKONA O INOVACIONOJ DJELATNOSTI I O PODSTICAJNIM MJERAMA ZA RAZVOJ ISTRAŽIVANJA I INOVACIJA: Rast broja inovativnih kompanija, smanjenje odlazaka talentovanih i olakšano osnivanje startap i drugih kompanija

Dugoročni efekti Zakona o podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija i Zakona o inovacionoj djelatnosti ogledaće se u rastu broja inovativnih kompanija i novih radnih mjesta, povećanju izvoza, unapređenju saradnje univerziteta i privrede, privlačenju privatnog domaćeg i stranog kapitala, kao i u rastu ekonomske aktivnosti u cjelini, ocijenila je ministarka nauke Sanja Damjanović.

Više

NOVI ZAKON O ELEKTRONSKIM MEDIJIMA: Finansiranjem privatnih medija poslovni subjekti postaju budžetski korisnici

U crnogorskom parlamanetu nedavno je usvojen novi Zakon o elektronskim medijima ("Sl. list RCG", br. 46/2010, 40/2011 - dr. zakon, 53/2011, 6/2013, 55/2016, 92/2017 i 82/2020 - dr. zakon) koji je donio i brojne novine, a predmet naše pažnje u priči koja slijedi jeste formiranje Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija. Zakonom je, naime, predviđeno da se upravo kroz ovaj Fond iz državnog budžeta ubuduće finansiraju i privatni mediji.

Više

U MODERNIZACIJU PODGORIČKOG I TIVATSKOG AERODROMA BIĆE ULOŽENO MILION EURA

Aerodromi u Podgorici i Tivtu uskoro će biti preuređeni i modernizovani u pojedinim djelovima, kako bi se putnicima pružio što veći komfor i vremenom obezbijedilo više sredstava od neavijacijskih prihoda. U ovaj posao biće uloženo blizu milion eura, najavio je izvšni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Više

PLATNI PROMET U JULU PAO ZA 445 MILIONA EURA

Prema podacima Monstata, pad prometa u ukupnim uslugama u drugom kvartalu (april, maj i jun) u odnosu na isti period prošle godine iznosio je 34,1 odsto. Promet u trgovinama zabilježio je pad od 25,8 odsto

Više

CIJENA EURODIZELA ISPOD PROSJEKA REGIONA

Cijena eurodizela u Crnoj Gori i dalje je niža od prosjeka u regionu, dok je eurosuper 95 na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Više