Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O ZDRAVSTVENOJ INSPEKCIJI: Predviđeno je posebno stručno usavršavanje, zbog specifičnosti i sadržine inspekcijskog nadzora u oblasti uzimanja i presađivanja tkiva, ćelija i organa i obezbjeđivanja krvi za transfuziju

Posebno stručno usavršavanje, zbog specifičnosti i sadržine inspekcijskog nadzora u oblasti uzimanja i presađivanja tkiva, ćelija i organa i obezbjeđivanja krvi za transfuziju, predviđeno je Predlogom zakona o zdravstvenoj inspekciji, koji su podržali članovi skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Više

IZMJENE ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU: Biće predviđeno da samostalna Agencija sprovodi ocjenu kvaliteta programa prilikom osnivanja, kontrolu kvaliteta na svakih pet godina (reakreditacija), kao i periodične kontrole svih ustanova visokog obrazovanja, bez obzira na to kada su osnovane

Agencija za obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja periodično će kontrolisati sve visokoobrazovne ustanove, a proces akreditacije i reakreditacije sprovodiće tim nezavisnih eksparata, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O SOCIJALNOM SAVJETU

Ministarstvo rada i socijalnog staranja daje na javnu raspravu Nacrt zakona o socijalnom savjetu i upućuje javni poziv organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima, da se uključe u javnu jaspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona.

Više

MMF SPREMAN DA POMOGNE CRNOJ GORI U STABILIZACIJI JAVNOG DUGA, SPROVOĐENJU FISKALNE KONSOLIDACIJE I REFORMI FINANSIJSKOG SISTEMA

Međunarodni monetarni fond (MMF) spreman je da pruži podršku Crnoj Gori u stabilizaciji javnog duga, sprovođenju fiskalne konsolidacije i reformi finansijskog sistema, saopštili su njihovi predstavnici na proljećnom sastanku sa članovima crnogorske delegacije u Vašingtonu.

Više

FISKALNA STRATEGIJA SPREMNA DO MAJA 2017. GODINE: Razmatra se mogućnost razdvajanja niže stope PDV-a na dvije - dodatno smanjenu, kojom bi bili oporezovani osnovni proizvodi za ishranu, i uvećanu, za ostale proizvode

Do sredine maja 2017. godine trebalo bi da bude poznato da li će niža stopa poreza na dodatu vrijednost (PDV) biti razdvojena na dvije - dodatno smanjenu, kojom bi bili oporezovani osnovni proizvodi za ishranu, i uvećanu, za ostale proizvode.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Falsifikata najviše u kovanicama

U prvom kvartalu ove godine u Crnoj Gori je otkriveno 924 komada falsifikata eura i američkih dolara, znatno više u odnosu na isti prošlogodišnji period kada je u novčanim tokovima pronađeno 830 primjeraka manje falsifikovanog novca, saopšteno je u Centralnoj banci (CBCG).

Više

IZVJEŠTAJ SVJETSKOG EKONOMSKOG FORUMA O KONKURENTNOSTI U OBLASTI PUTOVANJA I TURIZMA: Crna Gora pala na 75. mjesto

Crna Gora se u novom izvještaj Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) o konkurentnosti u oblasti putovanja i turizma nalazi na 75. poziciji od ukupno 136 rangiranih država.

Više