Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: Presuda protiv Crne Gore u predmetu KIPS DOO i Drekalović protiv CG

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu ("Evropski sud") donio je presudu o pravičnom zadovoljenju (just satisfaction) u predmetu KIPS DOO i Drekalović protiv Crne Gore (br. 28766/06) kojom je obavezao državu Crnu Goru da plati preduzeću KIPS DOO ("prvi podnosilac...

Više

ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA: Propisana obaveza obilježavanja informacija o proizvodima na Brajevom pismu

Argumenti trgovaca da je obilježavanje proizvoda na Brajevom pismu skupo i tehnički neizvodljivo su neopravdani, ukazali su iz Saveza slijepih Crne Gore i dodali da očekuju da zakonska norma kojom je to propisano neće biti ukinuta na štetu ljudskih prava.

Više

ZAKON O UNUTRAŠNjOJ TRGOVINI: Zabrana trgovinskim radnjama da posluju nedjeljom nije nezakonita, ali će konačnu odluku donijeti sud

Generalna direktorica Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju Ministarstva ekonomije Biljana Jakić istakla je da ne smatra da je zabrana trgovinskim radnjama da posluju nedjeljom nezakonita, ali da će konačnu odluku donijeti sud.

Više

BEZ POVEĆANJA ZARADA U UPRAVI I PRAVOSUĐU

Postoji niz finansijskih ograničenja koja u ovom trenutku isključuju mogućnost povećanja zarada u upravi i pravosuđu, izuzetak bi mogli biti službenici sa posebnim ovlašćenjima i odgovornostima u sektoru bezbjednosti i pravde. To je ukazao predsjednik Vlade Duško Marković, tokom sastanka sa delegacijom Sindikata uprave i pravosuđa, na čelu sa predsjednikom Nenadom Rakočevićem.

Više