Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NEOPHODNO RATIFIKOVANJE PROTOKOLA 16 UZ EVROPSKU KONVENCIJU O LJUDSKIM PRAVIMA: Protokol bi spriječio brojne tužbe pred Strazburom. Vrhovni sud bi mogao da traži mišljenje od Suda za ljudska prava prije nego donese presudu

Ako Crna Gora bude potpisala i ratifikovala protokol 16 uz Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, koji stupa na snagu početkom avgusta, moći će da spriječi velike troškove iz državnog budžeta na osnovu presuda Suda za ljudska prava u Strazburu.

Više

PORODIČNI ZAKON: Uvedene dodatne zabrane kršenja dječijih prava i značajno unaprijeđen sistem zaštite dostojanstva, emocionalnog i psihološkog integriteta djece u sudskim postupcima

Kada je riječ o garantovanju dječjih prava i zaštiti djece od svih oblika nasilja, Crna Gora se ne zadovoljava postignutim, već strijemi najvišim standardima razvijenog svijeta, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na sastanku sa direktoricom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan.

Više

NACRT ZAKONA O OVJERAVANJU POTPISA, RUKOPISA I PREPISA: Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi

Ministarstvo pravde objavilo je Izvještaj o javnoj raspravi o Nacrtu zakona o ovjeravanju potpisa, rukopisa i prepisa.

Više

MONSTAT: 2017. godine prava iz socijalne zaštite koristilo 53.000 građana

Neko od prava iz socijalne zaštite, tokom prošle godine, koristilo je oko 53.000 građana Crne Gore, pokazuju podaci MONSTAT-a.

Više

PORESKA UPRAVA: Dobit kladionica u prethodne dvije godine16 miliona eura

Vlasnici kladionica imali su u posljednje dvije godine čistu dobit od skoro 16 miliona eura, pokazuju podaci Poreske uprave.

Više