Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

IZVJEŠTAJ O RADU SUDOVA: U proteklih pet godina 2.055 pritužbi na rad sudija

Nešto više od 2.000 pritužbi stranaka na rad sudija podneseno je u proteklih pet godina Sudskom savjetu (616) i Kancelariji za pritužbe pri Vrhovnom sudu Crne Gore (1.439), pokazuju podaci iz izvještaja o radu sudova. Po tim pritužbama nije pokrenut nijedan, od ukupno 12 disciplinskih postupaka protiv sudija.

Više

ZAKON O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA: Povodom Praznika rada neradni su 1. i 2. maj 2018. godine

Povodom predstojećeg Praznika rada, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, daje saopštenje za javnost. Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima ("Sl. list RCG", br. 27/2007 i "Sl. list CG", br. 36/2013), Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja.

Više

ZAKONI O LOKALNOJ SAMOUPRAVI I O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA: Evropska komisija pozitivno ocjenila zakone

Napori Ministarstva javne uprave uloženi u proces reforme javne uprave, naročito u prethodnoj godini, još jednom su prepoznati od naših partnera iz Evropske komisije. Posebno me raduje što smo dobili bolju ocjenu u odnosu na prethodni izvještaj.

Više

ULAZAK DRŽAVLJANA SRBIJE U CG

Povodom izvještavanja medija u Srbiji da se iz ove države u Crnu Goru preko graničnih prelaza ne može više ući u Crnu Goru uz prezentovanje "potvrde o produžetku važenja roka trajanja saobraćajnih dozvola i registarskih oznaka", gdje se misli na potvrdu o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije), obavještavamo vas sljedeće:

Više

U TOKU PROCJENA LJUDSKIH PRAVA STARIJIH

Nezavisna ekspertkinja UN za prava starijih Rosa Kornfeld-Mate (Rosa Kornfeld-Matte) boravi u Crnoj Gori, gdje će, u okviru svoje prve zvanične posjete, procijeniti stanje u oblasti ljudskih prava starijih u zemlji.

Više