Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

KRIVIČNI ZAKONIK CRNE GORE: Za trgovinu ljudima radi radne eksploatacije propisana kazna do 12 godina zatvora

Iako međunarodne organizacije opominju zbog pojave prisilnog rada i radne eksploatacije, Crna Gora u posljednjih 13 godina nema nijedan procesuiran slučaj tog oblika trafikinga.

Više

NEOPHODAN NOVI ZAKON O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU: Biće precizirano oporezivanje po višim stopama vlasnika velikih parcela koje se ne obrađuju ili izdaju u zakup

Nova zakonska rješenja treba da doprinesu boljoj valorizaciji poljoprivrednog zemljišta i zaštiti od svih vidova promjena namjene, različitih degradacija i štetnih uticaja. Ujedno biće osnov za progresivniju politiku oporezivanje za neobrađivane površine, a urediće i korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, poručeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Više

ZAKONSKA OBAVEZA PLAĆANJA ALIMENTACIJE

Neplaćanje alimentacije je veliki problem i država mora pronaći rješenje, posebno jer je sve više brakorazvodnih parnica.

Više

MONSTAT: U porastu maloljetnička delinkvencija

U Crnoj Gori prošle godine prijavljena su 243 maloljetna učinioca krivičnih djela, što je 3,4 odsto više u odnosu na 2016. godinu, pokazuju podaci Monstata.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Stopa rasta ekonomije biće korigovana naviše

Centralna banka (CBCG) najvjerovatnije će u narednom periodu korigovati naviše stopu rasta crnogorske ekonomije, jer je u prvom kvartalu veliki broj sektora ostvario izuzetan rast, daleko iznad očekivanja, saopštio je guverner vrhovne monetarne institucije, Radoje Žugić.

Više

NOVI PREMJER ZEMLJIŠTA NA PRIMORJU

Evidencijom katastra nepokretnosti pokriveno je u ovom trenutku 78 odsto teritorija Crne Gore, za 12 odsto podaci su pripremljeni i u toku je proces njihovog izlaganja na javni uvid, dva odsto je evidencija katastra zemljišta i oko osam odsto je popisni katastar, koji pokriva dio teritorije opštine Nikšić, ukazao je direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević.

Više