Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NEOPHODNO PREISPITATI INSTITUT ZASTARJELOSTI KRIVIČNIH DJELA

Zastarjevanje predmeta u Tužilaštvu i sudovima razlog je što mnoga krupna krivična djela u Crnoj Gori nikada neće doživjeti sudski epilog. Stručna javnost smatra da je zbog jačanja pravne sigurnosti neophodno stati na put ovoj pojavi i postrožiti kažnjavanje onih koji svojom neažurnošću doprinesu zastrarijevanju krivičnih djela.

Više

MINISTARSTVO PRAVDE: Stiglo 87 nanogica za praćenje osuđenika

Ministarstvo pravde obezbijedilo je 87 uređaja za elektronski nadzor koje će nositi osuđenici kojima je umjesto boravka u ćeliji izrečena kazna kućnog pritvora. Iako su uređaji preko kojih se kontroliše kretanje osuđenika tu, njih 95 pričekaće do druge polovine godine kada iz Ministarstva pravde očekuju da će tehnički biti spremni za realizaciju novog zakona. To je potvrdila Nataša Radonjić, v.d. generalne direktorice Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde.

Više

ZAKON O SUDSKOM SAVJETU I SUDIJAMA: Ocjenjivanje sudija pokazalo da se edukacije stavljaju iznad kvaliteta rada, što je za nosioce sudske vlasti neprihvatljivo. Sudski savjet već oformio radnu grupu koja će raditi na izmjenama Zakona

Polovina sudija nikšićkog Osnovnog suda ne bi moglo da napreduje jer su na ocenjivanju dobili nezadovoljavajuće ocjene. To se međutim neće desiti jer je u pitanju testiranje u okviru Pilot projekta kojim su provjeravana nova rješenja o ocjenjivanju Zakona o sudskom savjetu i sudijama ("Sl. list CG", br. 11/2015 i 28/2015).

Više

NOĆNI VOZ BAR-BEOGRAD-BAR OD 16. JUNA 2017. GODINE

Noćni voz na liniji Bar-Beograd-Bar, koji je ukinut 1. decembra 2015. godine, opet će saobraćati od 16. juna 2017. godine, saopšteno je iz Centra za željeznička istraživanja.

Više