Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 27. aprila 2018. godine Šesta sjednica Prvog redovnog zasijedanja - Razmatranje predloga zakona

Šesta sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2018. godini biće održana u petak, 27. april 2018. godine, sa početkom u 12:00 sati.

Više

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o izmjeni Zakona o nadzoru proizvoda na tržištu

lada Crne Gore je održala 73. sjednicu kojom je predsjedavao potpredsjednik za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović. U okviru usaglašavanja sa evropskim zakonodavstvom i ispunjavanja preduslova za zatvaranje pregovora u poglavlju 28 - Zaštita potrošača i zdravlja, utvrđen je Predlog zakona o izmjeni Zakona o nadzoru proizvoda na tržištu. Ocijenjeno je da se izmjenama koje se sastoje u preciziranju određenih pojmova postiže potpuna usaglašenost sa direktivom o opštoj bezbjednosti proizvoda.

Više

NAPLATA BUDŽETSKIH PRIHODA IZNAD PLANA

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je na redovnoj koordinaciji sa inspekcijskim organima da se prihodi budžeta iz ovih izvora realizuju od početka godine iznad plana i iznad prošlogodišnjih rezultata, te da su ukupni ekonomski rezultati dobri i da je sa nivoa Vlade u velikoj mjeri odgovoreno na izazove povećanja budžetskih prihoda.

Više

VLADINA KOMISIJA ZA ŽALBE: Tokom 2017. godine 753 predmeta

Vladina Komisija za žalbe prošle godine je imala 753 predmeta, a državni službenici najviše su žalili na dispilinske mjere, odluke o izboru kandidata i rješenja o raspoređivanju, navodi se u Izvještaju o radu Komisije za prošlu godinu.

Više

U PRIPREMI ZAKONI O MEDIJIMA I O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RTCG

Vlada je posvećena snaženju normativno-institucionalnog okvira slobode medija, pa je već pokrenula izradu nacrta zakona o medijima, o izmjenama i dopunama Zakona o Radio Televiziji Crne Gore (RTCG), čiji je cilj osnaživanje instituta nezavisnosti Savjeta u postupku izbora i imenovanja članova, ukazao je ministar kulture, Aleksandar Bogdanović.

Više