Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ELEKTRONSKIM MEDIJIMA: Inicijativa za izmjene Zakona, kojima bi finansijske kazne emiterima bile vraćene u nadležnost Agencije

Savjet Agencije za elektronske medije tražio je da stručna služba za narednu sjednicu, koja je zakazana za ponedjeljak, pripremi analizu dosadašnjih kazni koje su izrečene Televiziji Pink M, kako bi na osnovu njih utvrdili da li su te mjere bile srazmjerne prekršajima koji su napravljeni, rekao je predsjednik Savjeta Agencije Ranko Vujović.

Više

U PRIPREMI NOVI ZAKON O OGRANIČAVANJU UPOTREBE DUVANSKIH PROIZVODA: Novčanom kaznom u iznosu od od 500 do 20.000 eura kazniće se za prekršaj pravno lice, odgovorno lice u pravnom licu, odgovorno lice u državnom organu, organu državne uprave i lokalne samouprave novčanom kaznom u iznosu od 50 do 2.000 eura, a preduzetnik novčanom kaznom od 150 do 6.000 eura, za postupanje suprotno propisanim zabranama

Predlogom novog zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, koji bi trebalo da bude gotov do kraja godine, predviđen je niz novih zabrana koje za cilj imaju zaštitu zdravlja ljudi. Tako je, na primjer, kazna od 30 do 1.000 eura predviđena za pušenje na javnom ili radnom mjestu, u apartmanima ili sobama koje nijesu predviđene za to.

Više

POGLAVLJE 3: Realizacija aktivnosti će omugućiti pravo na poslovno nastanjivanje privrednih društava i pružanja usluga iz Crne Gore u svim članicama EU i obratno, automatsko priznavanje stečenih kvalifikacija i obrazovnih isprava, pristup jedinstvenom poštanskom tržištu, kao i jačanje kupovne moći i olakšavanje međunarodne trgovine

Realizacija aktivnosti iz okvira trećeg pregovaračkog poglavlja će otvoriti značajne mogućnosti, kao što su pravo na poslovno nastanjivanje privrednih društava i pružanja usluga iz Crne Gore u svim članicama EU i obratno, automatsko piznavanje stečenih kvalifikacija i obrazovnih isprava, pristup jedinstvenom poštanskom tržištu, kao i jačanje kupovne moći i olakšavanje međunarodne trgovine, ocijenjeno je na javnoj debati o 3. poglavlju - Pravo osnivanja preduzeća i sloboda pružanja usluga.

Više

MONSTAT: Porast izvoza u prvih devet mjeseci 2017. godine

Najviše izvozimo aluminijum, boksit i struju 12 U prvih devet mjeseci 2017. godine Crna Gora je, prema preliminarnim podacima Monstata o spoljnotrgovinskoj robnoj razmjeni, izvezla robu vrijednu 272,7 miliona eura, što je 17,8 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Više