Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MINIMALNA ZARADA OD 1. JULA 2019. GODINE 222 EURA

Socijalni partneri su podržali predlog Vlade da minimalna zarada od 1. jula 2019. godine iznosi 222 eura, a do kraja godine će nastaviti pregovore o njenom povećanju do ciljanog iznosa, odnosno 50 odsto prosječne plate.

Više

OD 2020. GODINE UKIDANJE VIŠE STOPE POREZA NA DOHODAK NA ZARADE

Unija poslodavaca (UPCG) očekuje da će najavljeno ukidanje "kriznog" poreza, odnosno više stope poreza na dohodak na zarade koje su veće od prosječne, od naredne godine, doprinijeti rastu plata i podstaći zapošljavanje, saopštili su njeni predstavnici.

Više

LEGALIZACIJA OBJEKTA: Vlasnici bespravnih objekata koji se nalaze na orto-foto snimku, a nijesu podnijeli zahtjev za legalizaciju plaćaće godišnju naknadu za korišćenje prostora

Vlasnici bespravnih objekata koji se nalaze na orto-foto snimku, a koji u utvrđenom zakonskom roku nijesu podnijeli zahtjev za legalizaciju objekta plaćaće godišnju naknadu za korišćenje prostora, predviđeno je odlukom Glavnog grada koja je na javnoj raspravi.

Više

ODRŽANA SJEDNICA SAVJETA ZA SARADNJU ORGANA DRŽAVNE UPRAVE I NEVLADINIH ORGANIZACIJA: Usvojen Izvještaj o radu za 2018. godinu

Peta sjednica Savjeta za saradnju organa državne uprave i nevladinih organizacija, kojom je predsjedavala ministarka javne uprave Suzana Pribilović, održana je 17. maja 2019. godine u Podgorici.

Više

PROBLEM NETARIFNIH BARIJERA

Netarifne barijere, koje opterećuju privredu i po nekoliko godina, su i dalje veoma aktuelne, a za njihovo uklanjanje ključno je unaprjeđenje sistema rješavanja sporova, ocijenjeno je iz Privredne komore (PKCG).

Više