Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ELEKTROPRIVREDA CRNE GORE PRATIĆE IZMJENE NACIONALNOG ZAKONODAVSTVA O EMISIJI ŠTETNIH GASOVA IZ TERMOELEKTRANA I OBEZBIJEDITI PUNO POŠTOVANJE I NOVIH STROŽIJIH GRANIČNIH VRIJEDNOSTI EMISIJA KADA ONE POSTANU OBAVEZUJUĆE

Iz EPCG su, povodom najavljenih direktiva EU, istakli da se postojeće stanje elektro-energetskog sektora nedvosmisleno može razvijati kroz ekonomski-ekološku opravdanu upotrebu uglja i proizvodnju električne energije u pljevaljskom području i da će kao i do sada pratiti izmjene nacionalnog zakonodavstva po pitanju emisiju štetnih gasova iz termoelektrana (TE) i obezbijediti puno poštovanje i novih strožijih graničnih vrijednosti emisija kada one postanu obavezujuće.

Više

DISTRIBUCIJA UDŽBENIČKIH KOMPLETA ZA OSNOVNU I SREDNJU ŠKOLU U KNJIŽARSKOJ MREŽI CRNE GORE POČEĆE 21. AVGUSTA, A U SLOBODNOJ PRODAJI SE MOGU OČEKIVATI OKO 28. AVGUSTA

Obezbijeđeni udžbenici za djecu bez roditeljskog staranja, djecu čiji su roditelji, odnosno staratelji korisnici prava na materijalno obezbjeđenje, djecu sa posebnim obrazovnim potrebama, kao i onu koja su smještena u ustanovama socijalne i dječje zaštite i porodičnom smještaju.

Više

OTVARANJE POGLAVLJA 3 - PRAVO OSNIVANJA PREDUZEĆA I SLOBODA PRUŽANJA USLUGA OČEKUJE SE DO KRAJA 2017. GODINE

Otvaranje Poglavlja 3 - Pravo osnivanja preduzeća i sloboda pružanja usluga očekuje se do kraja 2017. godine godine jer je Crna Gora ispunila početno mjerilo, saopštio je šef radne grupe za ovo poglavlje u pregovorima sa EU, Pavle Radovanović.

Više

UPRAVNI ODBOR UNIVERZITETA: ODLUKA O RASPISIVANJU KONKURSA ZA UPIS NA VMŠ DONIJETA NA OSNOVU ZAKONA

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je odluku o rapisivanju konkursa za upis studenata na Visoku medicinsku školu u Beranama donio na osnovu zakonskih normi i ovlašćenja, saopšteno je iz tog tijela.

Više

INVESTICIONO RAZVOJNI FOND PLASIRAO 97 MILIONA EURA KROZ KRATKOROČNE I DUGOROČNE KREDITE

Investiciono razvojni fond (IRF) je, prema riječima izvršnog direktora Zorana Vukčevića, za prvih sedam mjeseci ukupno plasirao 97 miliona eura, dok je plan za ovu godinu 120 miliona eura, što znači da je došlo do značajnog povećanja plasm

Više

PORESKA UPRAVA UTVRDILA 565 PREKRŠAJA OD POČETKA TURISTIČKE SEZONE

Od početka ljetnje turističke sezone sezone poreska inspekcija izvršila je tri hiljade tri stotine provjera, od čega je utvrdila 565 prekršaja.

Više

CRNA GORA KORISTI ISTE MMR VAKCINE KAO I EU: Ponovo se apeluje na vakcinaciju jer bi njeno izbjegavanje moglo izazvati epidemiju

Načelnik odjeljenja za imunizacije Instituta za javno zdravlje Senad Begić ponovo je upozorio da bi izbjegavanje vakcinisanja djece protivmalih boginja moglo da izazove ozbiljnu epidemiju.

Više