Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ALTERNATIVNOM RJEŠAVANJU SPOROVA: Predviđena obavezna medijacija, odnosno obavezan prvi sastanak sa medijatorom kada je riječ o pojedinim sporovima

Alternativni načini rješavanja sporova rasteretiće sudove od velikog broja predmeta, ocijenio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU: Predviđa smanjenje starosne granice za penzionisanje i povećanje najniže penzije

Odluka Vlade da predloži Skupštini Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji podrazumijeva smanjenje starosne granice za penzionisanje i povećanje najniže penzije, veliki je iskorak u poboljšanju socio-ekonomskog položaja budućih penzionera, ali i postojećih jer će se primjenjivati nova formula za usklađivanje penzija, kažu iz sindikata.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Od 21. jula 2020. godine benzin skuplji dva centa

Benzin će od 21. jula 2020. godine poskupiti dva centa, dok se cijene eurodizela i lož ulja neće mijenjati, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Više

MINISTARSTVO EKONOMIJE: Za subvencije zarada isplaćeno 3,8 miliona eura

Za subvencije junskih zarada za sektore turizma, ugostiteljstva i prevoza putnika U periodu od 1. do 15. jula isplaćeno je 3,8 miliona eura, saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

Više

NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI: Na Cetinju i u Nikšiću se uvode mjere kao u Podgorici

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da u Prijestonici Cetinju i opštini Nikšić budu od ponoći uvedene iste privremene mjere sprečavanja širenja koronavirusa kakve su uvedene u Podgorici.

Više