Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA: Privrednici da usklade organizaciju, odnosno statut, organe društva i druge akte sa odredbama Zakona

Poreska uprava (PU) je obavijestila privrednike da su dužni da usklade organizaciju, odnosno statut, organe društva i druge akte sa odredbama Zakona o privrednim društvima ("Sl. list CG", br. 65/2020).

Više

ZAKON O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: Odgovori Poreske uprave na pitanja o elektronskoj fiskalizaciji

Poreska uprava (PU) objavila je novi set često postavljanih pitanja u vezi sa projektom elektronske fiskalizacije radi edukacije i informisanja poreskih obveznika o preduslovima koje treba obezbijediti za sprovođenje fiskalnog servisa.

Više

POTREBNA KREDITNA LINIJA ZA OBARANJE KAMATA

Obezbjeđivanje povoljnije kreditne linije za mikrokreditne finansijske institucije - MFI smanjilo bi kamatne stope na kredite koje one nude klijentima. To su ukazali iz ovih institucija, komentarišući nedavnu inicijativu Centralne banke da IFC - članica Svjetske banke obezbijedi izvore finansiranja za ove MFI.

Više

DOSTUPAN PORTAL ZA LAKŠI UVID U FINANSIJSKE PODATKE LOKALNIH SAMOUPRAVA

Ministarstvo finansija Crne Gore i kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Ministarstva finansija Slovačke, razvili su novi informativni portal koji će građanima omogućiti lakši uvid u finansijske podatke lokalnih samouprava u državi.

Više