Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA: Privrednici da usklade organizaciju, odnosno statut, organe društva i druge akte sa odredbama Zakona

20.11.2020.


Poreska uprava (PU) je obavijestila privrednike da su dužni da usklade organizaciju, odnosno statut, organe društva i druge akte sa odredbama Zakona o privrednim društvima ("Sl. list CG", br. 65/2020).

"Obavještaju se privrednike da su, u skladu sa odredbama člana 329 Zakona o privrednim društvima, dužni da usklade organizaciju sa ovim zakonom i obave registraciju promjena u roku koji je predviđen ovim članom za različite oblike organizovanja preduzeća", navodi se u saopštenju PU.

Iz PU su podsjetili da su preduzeća u obavezi da sve podatke koji nedostaju na izvodu za tu kompaniju, popune u jedinstvenoj registracionoj prijavi, kako bi bili unešeni na posljednjem izvodu iz jedinstvene informacione baze podataka Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS).

"Takođe, podnosilac prijave pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljuje da su podaci unešeni u prijavi tačni, u skladu sa jedinstvenom registracionom prijavom koja je sastavni dio Pravilnika o postupku registracije, bližoj sadržini i načinu vođenja Centralnog registra privrednih subjekata ("Sl. list CG", br. 98/2020)", dodaje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 18.11.2020.


Naslov: Redakcija