Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: Počinje testiranje softvera za elektronsku fiskalizaciju. Unija poslodavaca će tražiti odgađanje primjene Zakona

Poreska uprava počeće do 20. oktobra testiranje softvera za elektronsku fiskalizaciju prometa roba i usluga. Zakon o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga ("Sl. list CG", br. 46/2019 i 73/2019) počeće da se primjenjuje od 1. januara naredne godine, a iz Poreske uprave očekuju da će tokom prve godine primjene dodatno naplatiti 17 miliona eura. Iz Unije poslodavaca kažu da će vjerovatno inicirati izmjenu zakona i tražiti odgađanje njegove primjene jer privrednici rade u otežanim uslovima zbog koronavirusa.

Više

CENTAR ZA GRAĐANSKO OBRAZOVANJE: U Sudski savjet izabrati visoko stručni kadar

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je novi saziv Skupštine Crne Gore da odgovorno pristupi izboru članova Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Više

U PRIPREMI PREDLOG MODELA ZA VREDNOVANJE DODATNOG RADA U ŠKOLAMA

Predlog modela za vrednovanje dodatnog rada kadra u školama u tekućoj epidemiološkoj situaciji, trebalo bi da bude izrađen brzo. Na njemu će raditi radna grupa koja će biti formirana u narednih nekoliko dana, i koja će biti sastavljena od predstavnika Ministarstva prosvjete i Sindikata prosvjete. Rad Grupe će biti oročen na kraći vremenski period, kako bi u najskorijem roku ona dala konkretan predlog modela, koji će biti upućen u dalju proceduru. To je jedan od osnovnih zaključaka današnjeg sastanka ministra prosvjete dr Damira Šehovića sa v.d. predsjednika Sindikata prosvjete Slavkom Bošković, te potpredsjednicicima Sindikata Nikolajem Kneževićem i Stankom Vukčević.

Više

MMF: Pad crnogorske ekonomije u ovoj godini 12 odsto

Crnogorska ekonomija bi, prema najnovijim prognozama Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), u ovoj godini trebalo da oslabi 12 odsto.

Više