Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Usvojen veći broj informacija

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 5. i u ponedjeljak 9. novvembra 2020. godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, usvojila Informaciju o realizaciji Programa subvencionisanja zarada u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog korona virusa Covid19 i zadužila Ministarstvo finansija da, po dostavljenim izvještajima Ministarstva ekonomije, sa Tekuće budžetske rezerve izvrši plaćanja prireza porezu na dohodak fizičkih lica lokalnim samoupravama.

Više

ZAKON O FISKALIZACIJI U PROMETU ROBE I USLUGA: Trgovci traže faznu primjenu Zakona

Trgovci traže faznu implementaciju Zakona o fiskalizaciji u prometu robe i usluga ("Sl. list CG", br. 46/2019 i 73/2019) i da se iz njegove primjene izuzmu distribucija i bezgotovinska plaćanja, jer, kako su ocijenili, za to ne postoji uporedna praksa u okruženju.

Više

ZAKON O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Podnijeta inicijativa za ocjenu ustavnosti Zakona

Centar za građanske slobode (CEGAS) podnio je ustavnu inicijativu za ocjenu ustavnosti normi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ("Sl. list CG", br. 12/2018 i 64/2020), a iz te organizacije naglasili su da su u ovom trenutku svi građani Crne Gore žrtve kršenja ustavnih prava.

Više

ZA SUBVENCIONISANJE ZARADA ISPLAĆENOC2,4 MILIONA EURA

U prvoj sedmici novembra za subvencionisanje zarada u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog koronavirusa isplaćeno je 2,4 miliona eura, kazali su iz Vlade.

Više

USVOJENA NOVA PRAVILA DOKTORSKIH STUDIJA

Na redovnoj sjednici Senata UCG, kojom je predsjedavao rektor Danilo Nikolić, usvojena su nova Pravila doktorskih studija. Kako je saopšteno iz UCG, pravila su inovirana, odnosno izvršene su određene izmjene i dopune postojećih Pravila, a povodom postupaka koji se nisu pokazali kao dobri u praksi.

Više