Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZA SUBVENCIONISANJE ZARADA ISPLAĆENOC2,4 MILIONA EURA

19.11.2020.


U prvoj sedmici novembra za subvencionisanje zarada u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog koronavirusa isplaćeno je 2,4 miliona eura, kazali su iz Vlade.

Kako je saopšteno, Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da, po dostavljenim izvještajima Ministarstva ekonomije, sa tekuće budžetske rezerve izvrši plaćanja prireza porezu na dohodak fizičkih lica lokalnim samoupravama.

Iz Vlade su kazali da su u okviru drugog i trećeg paketa mjera do sada subvencionisane zarade za preko 73 hiljade zaposlenih u 15,6 hiljada privrednih subjekata.

"Iznos isplaćenih sredstava za subvencionisanje zarada za period od aprila do septembra dostigao je 51,5 miliona eura, a od 1. novembra je započeta isplata oktobarskih zarada i u prvoj sedmici tekućeg mjeseca je po ovom osnovu isplaćeno 2,4 miliona eura", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je programom subvencionisanja zarada, u okviru trećeg paketa mjera, nastavljena isplata subvencija dijela neto minimalne zarade, kao i dijela poreza i doprinosa na minimalnu zaradu, ovog puta za jul, avgust i septembar.

Iz Vlade su podsjetili da je primjena tog programa produžena za još dva mjeseca, oktobar i novembar.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 17.11.2020.


Naslov: Redakcija