Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

IZVJEŠTAJ EVROPSKE KOMISIJE: Dobre ocjene za CG

Crna Gora je lider u procesu evropskih integracija, što je za nas podsticaj, ali i obaveza i odgovornost, da kroz kredibilne rezultate dostignemo sve potrebne standarde i na taj način osnažimo i potvrdimo ovakav stav naših evropskih partnera, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na zajedničkoj konferenciji za medije sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori Aivom Oravom povodom prezentacije izvještaja Evropske komisije.

Više

POVREDA PRAVA NA SUĐENJE U RAZUMNOM ROKU: 2017. GODINE Vrhovni sud dosudio građanima 42 hiljade eura odštete za duga suđenja

Zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku, građanima je prošle godine dosuđeno 42.700 eura, što je gotovo dvaput više u odnosu na 2016, kada je taj iznos bio 24.000, podatak je iz Izvještaja o radu Sudskog savjeta za 2017. godinu.

Više

ROK ZA PODNOŠENJE GODIŠNJE PRIJAVE POREZA NA DOHODAK FIZIČKIH LICA DO 30. APRILA 2018. GODINE

Poreska uprava Crne Gore podsjeća poreske obveznike da zakonski rok za podnošenje godišnje prijave poreza na dohodak fizičkih lica za 2017. godinu ističe 30. aprila 2018. godine.

Više

ZAKON O ZAŠTITI KONKURENCIJE: Kasni imenovanje predsjednika i dva člana Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije

Ministarstva ekonomije i finansija kasne već dvadesetak dana sa imenovanjem predsjednika i dva člana Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije, regulatora koji je dobio nove i veće nadležnosti u kontroli odobravanja i trošenja novca kojeg institucije izvršne državne vlasti odobre kao državnu pomoć.

Više

NACRTOM ZAKONA O ŽIVOTNOM PARTNERSTVU: Istopolnim partnerima omogućena briga o djeci

Nacrtom zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola predviđeno je da će homoseksualni parovi moći zajednički da se brinu o djeci jednog od partnera ukoliko ih on ima.

Više