Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O UNUTRAŠNJOJ TRGOVINI: Sindikat trgovine iz medija saznao za uvođenje neradne nedjelje i zabranu rada prodavnicama tokom praznika

Sindikat trgovine nije učestvovao u izradi Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim se uvodi neradna nedjelja i zabranjuje rad prodavnicama tokom praznika i za te je odredbe saznao iz medija, što je nedopustivo, poručila je predsjednica ovog Sindikata Sonja Knežević. U Privrednoj komori smatraju da će ove izmjene Zakona olakšati organizacija rada.

Više

POTPISAN SPORAZUM O RAZUMIJEVANJU O USPOSTAVLJANJU INFORMACIONOG SISTEMA TRŽIŠTA RADA

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i regionalni direktor Međunarodne organizacije rada za Evropu i Centralnu Aziju Hajnc Keler potpisali su Sporazum o razumijevanju o uspostavljanju Informacionog sistema tržišta rada. Time, Crna Gora postaje prva država u regionu koja uspostavlja navedeni informacioni sistem. Predviđeno je da Informacioni sistem bude uspostavljen do kraja 2019. godine.

Više

U PORASTU PRIHODI UPRAVE CARINA

Uprava carina je u periodu januar – februar 2019. godine naplatila 93.183.999 eura, čime je ostvaren rast prihoda od 6,42 odsto ili 5,62 miliona eura više u odnosu na isti period prošle godine.

Više