Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKONI O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O LOKALNOJ SAMOUPRAVI I O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA: Službenicima u državnoj i lokalnoj administraciji vraćaju prava iz rada na način da im novčana potraživanja iz rada i po osnovu rada neće zastarijevati

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozdravio je odluku Skupštine Crne Gore o usvajanju amandmana kojima se službenicima u državnoj i lokalnoj administraciji vraćaju prava iz rada na način da im novčana potraživanja iz rada i po osnovu rada neće zastarijevati.

Više

NACRT ZAKONA O VOLONTIRANJU: Izvještaj sa javne rasprave

Javna rasprava o Nacrtu zakona o volontiranju trajala je od 23. aprila do 2. juna 2019. godine. U toku javne rasprave održani su sastanci sa zainteresovanom javnošću 13.14.15. maja 2019. godine u Budvi, Podgorici i Bijelom Polju.

Više

PORESKA UPRAVA: U maju 2019. godine naplaćeno 86 miliona eura

Poreska uprava ostvarila je bruto naplatu u maju od 86.841.900,65 eura, a plan i ostvarenje i prošle godine premašeni su za pet miliona eura (šest odsto), saopšteno je iz Poreske uprave.

Više

ODUZIMANJE PROIZVODNIH ŽIVOTINJA KOJE SE NE DRŽE U SKLADU SA PRAVILIMA

S obzirom na učestalu pojavu nekontrolisanog puštanja proizvodnih životinja, najčešće goveda, koje se bez nadzora držaoca i neobilježene ušnim markicama kreću po javnim površinama i na tuđoj imovini, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove upozorava njihove vlasnike da u roku od 7 dana preduzmu sve propisane mjere za pravilno držanje i uzgoj. U suprotnom, nadležni organi će sprovesti akciju oduzimanja životinja.

Više