Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 27. aprila 2017. godine Peta sjednica Prvog redovnog zasijedanja - Razmatranje predloga zakona

Peta sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2017. godini održaće se u četvrtak 27. aprila, sa početkom u 11.00 sati.

Više

SKUPŠTINA CG: 26. aprila 2017. godine Šesta posebna sjednica Prvog redovnog zasijedanja - Razmatranje predloga zakona

Šesta - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2017. godini održaće se 26. aprila, sa početkom u 12.00 časova.

Više

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora sa Protokolom uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Grčke i Turske, usvojen Peti polugodišnji izvještaj o realizaciji mjera iz Akcionog plana za implementaciju Strategije reforme pravosuđa 2014-2016.

Vlada Crne Gore je, na održanoj 21. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za prvi kvartal 2017. godine prema kojem je učinak Vlade 90,6 odsto planiranog, pri čemu 14 od 18 ministarstava imaju učinak 100 odsto.

Više

ZAKON O ZAŠTITI PRAVA NA SUĐENJE U RAZUMNOM ROKU: Na ime naknade nematerijalne štete 2016. godine dosuđeno 24 hiljade eura

U Crnoj Gori je, poslije završetka postupaka iniciranim tužbama za pravično zadovoljenje, u kojima je utvrđena povreda prava na suđenje u razumnom roku, na ime naknade nematerijalne štete prošle godine dosuđeno 24 hiljade eura.

Više

ZAŠTITNIK LJUDSKIH PRAVA I SLOBODA: Najviše žalbi zbog dugih sudskih postupaka

Dugi sudski postupci i zahtjevi za preispitivanje sudskih odluka bili su najčešći razlozi zbog kojih su se građani prošle godine obraćali Zaštitniku ljudskih prava i sloboda. Broj primljenih pritužbi na rad sudova povećan je za 24 odsto.

Više