Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, Predlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje

Vlada Crne Gore je na održanoj 125. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, utvrdila Predlog zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda s Izvještajem sa javne rasprave. Novim zakonom se, u cilju zaštite života i zdravlja ljudi, propisuju mjere za smanjenje i ograničavanje upotrebe duvanskih i sličnih proizvoda.

Više

ZAKONI O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O LOKALNOJ SAMOUPRAVI I O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA: Službenicima neće zastarijevati novčana potraživanja

Službenicima u državnoj i lokalnoj administraciji vraćena su prava iz rada na način da im novčana potraživanja po tom osnovu neće zastarijevati kako su predviđali Zakon o državnim službenicima i namještenicima ("Sl. list CG", br. 2/2018) i Zakon o lokalnoj samoupravi ("Sl. list CG", br. 2/2018) koji su donijeti početkom 2018. godine. Skupština je usvojila amandmane kojima je radnicima u javnoj administraciji ovo pravo vraćeno.

Više

ZAKON O IZMJENI I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNIM SIMBOLIMA I DANU DRŽAVNOSTI CRNE GORE: Crnogorska kulturna mreža ukazuje da je nerazjašnjeno na koji način se pozdravlja himna i kako se ističe zastava

Usvajanjem Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore nije se dobilo ništa značajno što bi doprinijelo boljem odnosu prema državnoj zastavi, grbu i himni, smatraju u Crnogorskoj kulturnoj mreži.

Više

ZAKON O AKCIZAMA: Od početka 2019. godine po osnovu akciza na gorivo naplaćeno 40,87 miliona eura

Država je po osnovu akciza na gorivo od početka godine do kraja aprila prihodovala 40,87 miliona eura, saopšteno je u Ministarstvu finansija.

Više