Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđen Predlog Zakona o upravljanju i unutrašnjim kontrolama u javnom sektoru, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o održavanju stambenih zgrada, Predlog zakona o izmjeni Zakona o računovodstvu

Vlada Crne Gore je na održanoj 85. sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, utvrdila Predlog Zakona o upravljanju i unutrašnjim kontrolama u javnom sektoru.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODRŽAVANJU STAMBENIH ZGRADA: Za neodržavanje liftova upravniku prijeti kazna do 10.000 eura

Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o održavanju stambenih zgrada, koji je nedavno utvrdila Vlada, predviđeno je da se za kršenje odredaba ovog zakonoskog akta upravnik ili privremeni upravnik mogu kazniti novčanom kaznom od 500 do 10.000 eura.

Više

PRAVILNIK O TEHNIČKIM ZAHTJEVIMA EKO DIZAJNA NEUSMJERENIH SIJALICA ZA DOMAĆINSTVA: Stavljanje na tržište klasičnih sijalica sa žarnom niti snage 100 W i veće nije dozvoljeno od 1. jula ove godine. Isto će važiti za sijalice snage od 75 W i veće od 1. januara 2019. godine

Sijalice sa žarnom niti, koje se na crnogorskom tržištu neće više moći kupiti od 1. januara 2020. godine, jedan su od najneefikasnijih izvora svjetlosti, što znači, kako objašnjavaju iz Ministarstva ekonomije, da je njihova upotreba skuplja u poređenju sa sijalicama novijih tehnologija (led, fluorescentne).

Više

PORESKA UPRAVA: Za šest mjeseci 2018. godine 12.000 zahtjeva za tumačenje propisa u oblasti poreza na dodatu vrijednost

Službenici Kol centra Poreske uprave (PU) evidentirali su tokom prvih šest mjeseci ukupno 11.820 poziva poreskih obveznika, od čega je najviše bilo zahtjeva za tumačenje propisa u oblasti poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Više