Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA: Povodom Dana nezavisnosti neradni dani su ponedeljak – 21. maj i utorak 22. maj 2018. godine

Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima ("Sl. list RCG", br. 27/2007 i "Sl. list CG", br. 36/2013), Dan nezavisnosti se praznuje 21. i 22. maja.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ŽIVOTNOM PARTNERSTVU LICA ISTOG POLA: Rasprava će trajati do 25. juna 2018. godine

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja Javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/2012), pokreće Javnu raspravu o Nacrtu zakona o životnom partnerstvu lica istog pola i upućuje javni poziv građanima...

Više

SLABA PRIMJENA ISTANBULSKE KONVENCIJE

Primjena Istanbulske konvencije, kojom su predviđeni sprečavanje i borba protiv nasilja nad ženama i porodičnog nasilja sporo napreduje, a institucije su malo napredovale u povećanju senzitivnosti za ta pitanja, ocijenio je ambasador Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Aivo Orav.

Više

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Oformljena telefonska linija radi informisanja o statusu podnijetog zahtjeva iz oblasti izdavanja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca

Uoči ljetnje turističke sezone i povećanog obima posla u područnim jedinicama i filijalama za građanska stanja i lične isprave, Ministarstvo unutrašnjih poslova oformilo je fiksnu telefonsku liniju sa brojem 020/245-663, radi informisanja o statusu podnijetog zahtjeva iz oblasti izdavanja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, kao i upućivanja sugestija i primjedbi u vezi sa istim.

Više

JAVNI POZIV ZA PODRŠKU KLASTERIMA: Poziv je otvoren do 1. juna 2018. godine

Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa predstavništvom UNDP-a u Crnoj Gori, raspisalo je Javni poziv za podršku klasterima koji će biti otvoren do 11. juna, a pored finansijske podrške, kako je saopšteno, zainteresovanima će biti obezbijeđena i asistenacija u pripremi aplikacija.

Više