Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

REFORMA PRAVOSUĐA: Izdvajanja za pravosuđe ispod prosjeka EU

14. februara 2017. godine u Bijelom Polju je predstavljena studija o racionalizaciji mreže sudova u Crnoj Gori, na kojoj su od 2014. radili Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) i Akcija za ljudska prava (HRA) u okviru projekt "Monitoring reforme pravosuđa", koji HRA i CeMI sprovode uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori kroz "IPA 2013 Civil Society Facility Montenegro" program.

Više

ČESTE IZMJENE ZAKONSKIH PROPISA NA DRŽAVNOM I LOKALNOM NIVOU ILI PORESKIH USLOVA ODRAŽAVAJU SE NA ATRAKTIVNOST POSLOVNOG AMBIJENTA CRNE GORE

Česte izmjene zakonskih propisa na državnom i lokalnom nivou ili poreskih uslova u smislu povećanja, čine poslovni ambijent Crne Gore neatraktivnim i takve situacije treba izbjeći, smatra Budimir Raičković, predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore.

Više

OKRUGLI STO "UTICAJ OBAVEZA IZ POGLAVLJA 27 NA CRNOGORSKU PRIVREDU" 17. FEBRUARA 2017. GODINE

Privredna komora Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma organizuje okrugli sto: "Uticaj obaveza iz Poglavlja 27 na crnogorsku privredu", koji će se održati 17. februara 2017. godine, sa početkom u 13.00 časova, u prostorijama Privredne komore (sala I), Novaka Miloševa 29/II, Podgorica.

Više

JAVNI POZIV ZA DODJELU PODRŠKE VINOGRADARSTVU I VINARSTVU: Zahtjevi se primaju do 1. novembra 2017. godine. Poljoprivredno gazdinstvo može dobiti bespovratnu podršku do 50 odsto ukupne investicije. Za sadnju autohtonih sorti visina podrške iznosi i do 60 odsto vrijednosti investicije. Maksimalna visina podrške za poljoprivredno gazdinstvo iznosi 5.000 eura u toku godine. Minimalna vrijednost investicije je 500 eura. Podrška za konverziju vinograda iznosi 5 eura po čokotu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za dodjelu podrsške investicijama u vinogradarstvu i vinarstvu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2017. godinu i programa 2.1.4 Podrška razvoju vinogradarstva i vinarstva. Ovim Javnim pozivom utvrđuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

Više