Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: U pripremi podzakonski akti, tehnička specifikacija i praktična uputstva obveznicima

Crnogorska privreda imaće benefite od sistema elektronske fiskalizacije, koji se ogledaju u mogućnosti provjere vjerodostojnosti podataka o poslovnim kooperantima i zaštiti od eventualnih zloupotreba na tržištu, saopštila je predstavnica hrvatske Poreske uprave, Marijana Vuraić Kudeljan.

Više

ZAKON O UNUTRAŠNjOJ TRGOVINI: Poslodavci očekuju da Ustavni sud ukine neradnu nedjelju

Unija poslodavaca (UPCG) očekuje pozitivan ishod po pitanju inicijative za ocjenu ustavnosti člana Zakona o unutrašnjoj trgovini ("Sl. list CG", br. 49/2008, 40/2011 - dr. zakon i 38/2019), kojim se predviđa zabrana rada nedjeljom za trgovce.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA O DOPUNAMA ZAKONA O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Potreban balans između prava i legitimnog ograničenja prava na informacije

Zakon o slobodnom pristupu informacijama ("Sl. list CG", br. 44/2012 i 30/2017), ako je neophodno, treba promijeniti tako da se uspostavi balans između prava na pristup informacijama i legitimnih okolnosti kada se to pravo ograničava, poručio je šef jedinice u Generalnoj direkciji za proširenje, Tomas Haglajtner.

Više