Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SOCIJALNOJ I DJEČJOJ ZAŠTITI: Nevladine organizacije nezadovoljne zbog skraćenja javne rasprave o Nacrtu ovog dokumenta

Tridesetjedna nevladina organizacija protestuje zbog odluke ministra Kemala Purišića da skrati javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti. Uputili su i pismo premijeru Dušku Markoviću, u kome kažu da je ministar skratio javnu raspravu uprkos apelu 14 nevladinih organizacija.

Više

PRAVILNIK O NAČINU DRŽANJA OPASNIH PASA: Udruženje za zaštitu životinja nezadovoljno Pravilnikom, jer je izrađen bez konsultacija sa stručnjacima i sadrži niz spornih odluka

Pravilnik o načinu držanja opasnih pasa ("Sl. list CG", br. 31/2017 - dalje: Pravilnik) donesen je bez konsultacija sa stručnjacima i sadrži niz spornih odluka, smatraju u Udruženju za zaštitu životinja "Ruka šapi".

Više

JAVNA TRIBINA "CRNA GORA I EU: PREGOVORI U OBLASTI EKONOMSKE I MONETARNE POLITIKE" 16. JUNA 2017. GODINE

Odbor za evropske integracije Skupštine Crne Gore organizovaće javnu tribinu na temu "Crna Gora i EU: pregovori u oblasti ekonomske i monetarne politike".

Više

ODRŽANA DRUGA SJEDNICA KOMISIJE ZA VALORIZACIJU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U DRŽAVNOJ SVOJINI: Predložiće Vladi raspisivanje tendera za zemljište u Podgorici i Ulcinju

Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kojom predsjedava potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede mr Milutin Simović, na drugoj sjednici razmatrala je model za valorizaciju kompleksa poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na teritoriji katastarskih opština Golubovci i Dinoša, na teritoriji Glavnog grada, kao i zemljišta području Šaskog jezera, u Ulcinju.

Više

FORMIRANA RADNA GRUPA ZA SUZBIJANJE UPOTREBE DINAMITA I DRUGIH NEDOZVOLJENIH ALATA ZA ULOV RIBE: Nadležne institucije koordinirano i tokom 24 časa radiće na otkrivanju nelegalnog ribolova

U skladu sa zaključkom Vlade formirana je Radna grupa za suzbijanje upotrebe eksplozivnih naprava i drugih nedozvoljenih alata u svrhu ulova ribe, u cilju efikasnijeg djelovanja nadležnih institucija u rješavanju ovog problema.

Više

REGULATORNA AGENCIJA ZA ENERGETIKU ODLOŽILA OBRAČUN PO UGOVORENOJ SNAZI: Primjena metodologija za utvrđivanje regulatorno dozvoljenog prihoda i cijena za korišćenje prenosnog i distributivnog sistema od 1. januara 2018. godine

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) odložila je primjenu metodologija za utvrđivanje regulatorno dozvoljenog prihoda i cijena za korišćenje prenosnog i distributivnog sistema do 1. januara, u dijelu odredbi koje propisuju fakturisanje po ugovorenoj snazi.

Više

CG 83. PO OTVORENOSTI JAVNIH PODATAKA

Crna Gora zauzima 83. mjesto od 115 zemalja obuhvaćenim globalnim mjerenjem otvorenosti javnih podataka, saopšteno je iz Instituta Alternativa (IA).

Više