Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA DRUGA SJEDNICA KOMISIJE ZA VALORIZACIJU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U DRŽAVNOJ SVOJINI: Predložiće Vladi raspisivanje tendera za zemljište u Podgorici i Ulcinju

15.06.2017.


Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kojom predsjedava potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede mr Milutin Simović, na drugoj sjednici razmatrala je model za valorizaciju kompleksa poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na teritoriji katastarskih opština Golubovci i Dinoša, na teritoriji Glavnog grada, kao i zemljišta području Šaskog jezera, u Ulcinju.

Odlučeno je da se Vladi uputi informacija sa predlogom načina valorizacije za navedene lokalitete, sa pripremljenom dokumentacijom, u cilju davanja saglasnosti za raspisivanje javnog poziva za valorizaciju ovih kompleksa. U cilju davanja doprinosa u pripremi materijala, u radu komisije na sjednici učestvovali su i predsjednici gradskih opština Tuzi i Golubovci, Abedin Adžović i Dušan Radonjić, kao i predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu.

Kroz rad komisije koja je prošle sedmice održala konstitutivnu sjednicu, a već ove pripremila dokumentaciju za valorizaciju velikih kompleksa poljoprivrednog državnog zemljišta na području Podgorice i Ulcinja, država pokazuje angažovaniji odnos u pronalaženju optimalnijih modela za valorizaciju ukupnog raspoloživog zemljišta u Crnoj Gori.

Poljoprivredno zemljište u državnoj svojini predstavlja značajan neiskorišćeni potencijal koji je potrebno valorizovati na održiv način, kroz realizaciju ideja zainteresovanih investitora, kako bi se ostvario dalji rast poljoprivredne proizvodnje i konkurentnosti sektora poljoprivrede u Crnoj Gori, i omogućilo otvaranje značajnog broja novih radnih mjesta.

U cilju ostvarenja postavljenih ambicioznih ciljeva, komisija će u kontinuitetu i proaktivno nastaviti da radi na unapređenju iskorišćavanja raspoloživog državnog zemljišta i prepoznavanju investicija koje će značiti valorizaciju tih resursa na najbolji mogući način, u cilju ostvarivanja ekonomskih benefita.


IZVOR: Vebsajt Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, 13.06.2017.


Naslov: Redakcija