Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O TURIZMU I UGOSTITELJSTVU: Definisati nadzor inspekcije za kontrolu ugostiteljske djelatnosti

Novim Zakonom o turizmu i ugostiteljstvu ("Sl. list CG", br. 2/2018, 4/2018 - ispr. i 13/2018 - dalje: Zakon) se kvalitetnije uređuje oblast pružanja usluga u turizmu i ugostiteljstvu, definišu novi modeli poslovanja, pojednostavljuju procedure i uvodi elektronsko poslovanje...

Više

U PRIPREMI ZAKON O KOZMETIČKIM PROIZVODIMA: Zakonom će biti propisano koje su to dozvoljene supstance za kozmetičke proizvode, koje su ograničeno dozvoljene kao i one koje su zabranjene

Ministarstvo zdravlja po prvi put uređuje tržište kozmetike kroz pripremu Zakona o kozmetičkim proizvodima. Nacrt dokumenta je na javnoj raspravi, a za sada nije pristrigla nijedna primjedba. Načelnica Direkcije za harmonizaciju propisa iz zdravstvenog resora Slavojka Šuković kaže šta će sve biti obaveza proizvođača, distributera i uvoznika kozmetičkih proizvoda.

Više

JAVNA RASPRAVA O PREDLOGU ZAKONA O JAVNO-PRIVATNOM PARTNERSTVU: Rasprava će trajati do 18. juna 2018. godine

Ministarstvo finansija, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona (“Sl. list CG”, br. 12/2012) obavještava zainteresovanu javnost da pokreće javnu raspravu povodom Predloga zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Više

MREŽA ZA AFIRMACIJU NEVLADINOG SEKTORA POKRENULA ANTIKORUPCIJSKI SERVIS

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pokenula je antikorupcijski servis preko kojeg građani mogu anonimno prijaviti korupciju i drugo kršenje zakona.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANjA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Benzin od 15. maja 2018. godine skuplji šest centi

Od 15. maja 2018. godine u Crnoj Gori će litar eurosupera BMB 98 i BMB 95 biti skuplji šest centi, dok se cijena eurodizela i lož ulja neće mijenjati, saopšteno je iz Ministastva ekonomije.

Više