Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SINDIKAT UPRAVE I PRAVOSUĐA: Protesti zaposlenih u pravosuđu od 15. juna 2017. godine ukoliko do kraja maja mjeseca ne bude isplaćen dodatak na platu

Zaposleni u pravosuđu počeće 15. juna 2017. godine sa protestima ukoliko im do kraja maja mjeseca ne bude isplaćen dodatak na platu za prvi kvartal ove godine, saopšteno je iz Sindikata uprave i pravosuđa.

Više

VLADA CG: Donijeta Odluka o visini naknade za polaganje ispita za sticanje zvanja i ovlašćenjа o posebnoj osposobljenosti članova posade broda i jahte

Vlada Crne Gore na sjednici održanoj 11. maja 2017. godine kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović prihvatila je usmenu informaciju ministra saobraćaja i pomorstva o stanju radova na autoputu Bar-Boljare, dionica Smokovac – Mateševo.

Više

ZAKON O SOCIJALNOJ I DJEČJOJ ZAŠTITI: Odlukom Ustavnog suda ubuduće su ukinute naknade za majke sa troje i više djece. Sud zadužio Vladu da u roku od tri mjeseca donese novi zakon u kojem bi riješila pravni status korisnica

Ustavni sud nema ustavnopravnog osnova da zadužuje Vladu da u roku od tri mjeseca donese novi zakon u kojem bi riješila pravni status korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece, rekao je bivši predsjednik tog suda Blagota Mitrić.

Više

JAVNE KONSULTACIJE O NACRTU ZAKONA O RADU: Konsultacije će trajati 20 dana

Ministarstvo rada i socijalnog staranja daje na javne konsultacije Nacrt zakona o radu i upućuje javni poziv organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima, da se uključe u javne konsultacije i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona.

Više

POTPISAN SPORAZUM IZMEĐU CRNE GORE I IFAD-A O FINANSIRANJU PROJEKTA RAZVOJA KLASTERA I TRANSFORMACIJE RURALNIH PODRUČJA

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i ministar finansija Darko Radunović potpisali su 12. maja 2017. godine u sjedištu Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD) u Rimu Sporazum o finansiranju Projekta razvoja klastera i transformacije ruralnih područja u Crnoj Gori.

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA: Rezerve zlata založene kao kolateral za tranšu kredita

Crna Gora raspolaže rezervama zlata u iznosu od 38,48 hiljada unci, koje su, kao kolateral, založene za tranšu kredita od 30 miliona eura kod Credit Suisse banke, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Više

MONTENEGRO BERZA PREDLAŽE DA SE DUG DRŽAVE ZA OBEŠTEĆENJE BIVŠIM VLASNICIMA PRETVORI U OBVEZNICE: Predlog neprihvatljiv za Ministarstvo finansija jer još nijesu završeni svi postupci restitucije. To znači da će se iznos duga po tom osnovu mjenjati

Predlog Montenegro berze da se dug države za obeštećenje bivšim vlasnicima pretvori u obveznice trenutno nije prihvatljiv za Ministarstvo finansija, saopštili su iz tog Vladinog resora.

Više